Българските състезателки в индивидуалната надпревара ще започнат със съчетания с

...
Българските състезателки в индивидуалната надпревара ще започнат със съчетания с
Коментари Харесай

Българските гимнастички ще започнат със съчетания с обръч на световното първенство във Валенсия

Българските състезателки в самостоятелната конкуренция ще стартират със съчетания с обръч в квалификациите на международното състезание по художествена гимнастика, което ще се организира от 22 до 27 август във Валенсия (Испания).

Жребият за надпреварата, който беше оповестен през днешния ден от Международната федерация по гимнастика (ФИГ), дефинира по какъв ред гимнастичките ще се показват на шампионата, който е съществена подготовка за Олимпийските игри в Париж 2024.

България в самостоятелната конкуренция е в поток " C " дружно с представителките на Германия, Испания, Узбекистан, Съединени американски щати, Гърция и други. Българските грации ще започват с обръч.

Ансамбъл дами стартира със стартов номер 9 с пет обръча в група B. Заедно с възпитаничките на Весела Димитрова в групата са и съставите на Израел, Италия, Украйна, Япония, Азербайджан, Полша, Турция, Съединени американски щати, Гърция, Мексико и Австралия.

Ангола, Израел, Мексико и Аржентина започват самостоятелното съревнование във всяка една от четирите групи. Всички гимнастички от всяка нация ще се състезават в една от четирите квалификационни групи, пробвайки се да преминат към финалния многобоя и финалите на обособените уреди.

На 23 август са квалификациите с обръч и топка, а първите осем на всеки апарат не престават към финалите на двата уреда същата вечер. На идващия ден са квалификациите и надлежно финалите на бухалки и на лента.

На 26 август е финалът в самостоятелния многобой. 18-е финалистки ще се състезават в две групи - група B от класиралите се от 10-о до 18-о място и група А от 1-о до 9-о място.

Германия и Мексико ще открият надпреварата при ансамблите надлежно в група А и B. Общо 24 състава, класирани за Световното състезание, ще излязат на килима на 25 август в съревнование, което ще дефинира първенците в многобоя, както и финалистите на пет обръча и три ленти/две топки.

В последния ден на шампионата (27 август) са само двата финала на обособените уреди при ансамблите.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР