Българските състезателки спечелиха два златни медала във втория ден на

...
Българските състезателки спечелиха два златни медала във втория ден на
Коментари Харесай

Два златни медала за България на световното първенство по художествена гимнастика за девойки в Румъния

Българските състезателки завоюваха два златни медала във втория ден на Световното състезание по художествена гимнастика за девойки в Клуж-Напока (Румъния). Ансамбълът в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова стана първенец в многобоя, а грациите от отбора дружно с Елвира Краснобаева и Никол Тодорова взеха и отборната купа.

Ансамбълът Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова изиграха ослепително и двете си композиции и събраха актив от 62.050 точки (31.750 на пет топки и 30.300 на пет въжета). Така възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова взеха златните оценки в многобоя. Това е първа купа в историята за страната ни от шампионата при девойките.

Сребърният орден завоюва Израел с резултат от 61.900 точки, а в с 59.400 на трета позиция е Азербайджан.

Така България се класира и за двата финала на обособените уреди в утрешния заключителен ден на конкуренцията.

Съдия за България в ансамбловата конкуренция е Християна Тодорова, която през днешния ден беше в панела за артистичност на пет въжета.

Отборът в състав Елвира Краснобаева, Никол Тодорова и отбор девойки са новите безспорни международни шампионки в отборната конкуренция. България събра 181.000 точки и се качи на най-високото ходило на почетната стълбичка.

Сребърните оценки взе Израел със 180.350, а на трета позиция приключиха домакините от Румъния със 179.100 точки.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР