Българските представители записаха две победи в откриващия ден на международния

...
Българските представители записаха две победи в откриващия ден на международния
Коментари Харесай

Две български победи в първия ден на Асарел България Оупън в Панагюрище

Българските представители записаха две победи в откриващия ден на интернационалния шампионат по тенис на маса в Панагюрище " Асарел България Оупън ".

След двугодишна пауза поради пандемията от COVID-19 през 2022 година конкуренцията в " Арена Асарел " се завърна за шестото си издание, а в първия ден с триумфи от българите се поздравиха Денислав Коджабашев и Йоан Величков в квалификациите при мъжете.

Многократният медалист от държавни шампионати Коджабашев надигра с 3:0 (11:8, 11:7, 11:7) представителя на Испания Алваро Гайнса и в спор за място в главната скица ще играе против Хуан Ю-Жен от Китайско Тайпе.

" Започнах доста добре. Преди мача съумях да поиграя на главната маса, която е много по-различна от другите, и това ми се отрази доста добре. Усетих изискванията и това ми оказа помощ за мощното начало още от първия гейм. Беше значимо с моя сервис да накъсам играта на противника, тъй като на права игра той е много мощен. Дано и в идващия кръг да се показва толкоз, добре, колкото и през днешния ден и това да ми разреши да се класирам за главната скица. Когато играеш в България, в такава конкуренция, поддръжката постоянно е по-различна и самочувствието ни е по-голямо. Условията са прелестни, уповавам се да се получи един добър шампионат и да зарадваме хората по трибуните ", съобщи Денислав Коджабашев.

В шампионата на смесени двойки българският представител и неговият сътрудник туркинята Сибел Алтънкая, която до скоро играеше за България, се класираха без игра за идващия кръг на квалификациите, откакто противниците им от Узбекистан Кенджаев и Хаджиева се отхвърлиха от присъединяване.



В друга среща от квалификациите на сингъл при мъжете 14-годишният Йоан Величков надигра в напълно български конфликт Владимир Петков. Младият гений записа чиста победа с 3:0 (11:7, 11:6 и 11:4), а след дуела разкри, че е благополучен от показаното.

" Доволен съм, че стартирах с победа с 3:0 против мощен противник, макар че в тази среща той не съумя да покаже най-хубавото от себе си, гледал съм доста по-силни негови мачове. Въпреки това съм благополучен от представянето си и от това, че съумях да се преборя за триумфа в мача, който беше първи за мен в подобен шампионат. Страхотно е да вляза в залата и да видя 20 или повече мъже, които са на доста високо равнище и са надалеч по-опитни от мен. Това ме стимулира да ги догоня и даже да желая да стана по-добър от тях. Не познавам идващия си противник, само че за мен присъединяване на подобен шампионат е дебютно и това ще ми помогне да играя отпуснато и против него. Класирането за главната скица е грандиозна задача, само че ще се боря, доколкото мога, с цел да реализира точно това ", разкри Йоан Величков.

Шестото издание на конкуренцията " Асарел България Оупън " в Панагюрище е с награден фонд от 40 000 $, което е абсолютният най-много за шампионат от тази серия, проведен от Международната федерация по тенис на маса и техните нови сътрудници World Table Tennis. В шампионата вземат участие над 200 участници от близо 40 страни.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР