Българските пенсионери излизат днес на втори национален протест пред Народното

...
Българските пенсионери излизат днес на втори национален протест пред Народното
Коментари Харесай

Пенсиите се увеличават чак през юли, пенсионерите излизат на протест

Българските пенсионери излизат през днешния ден на втори народен митинг пред Народното събрание, поради безразличието на ръководещите към техните проблеми. Протестът ще се организира до момента в който продължава разискването на проектобюджета за 2019-та година.
Късно през вчерашния ден Народното събрание одобри приходната и разходната част в бюджета на фонд „ Пенсии “ за идната година. Всички пенсии ще са с 5,7% по-високи не от началото на годината, а от 1 юли. Тогава е и датата, когато се подвига таванът на пенсиите. Минималната заплата ще бъде увеличена с 50 лв. и ще стане 560 от 1 януари. „ За “ гласоподаваха 105 народни представители, 52 бяха „ срещу “, а 14 се въздържаха.

Възрастните хората са възмутени от подценените им претенции за осъвременяване на пенсиите, бързо повишаване на минималната пенсия и закон за възрастните хора.

През лятото предприемчив комитет на пенсионерските организации стартира да събира подписи в поддръжка на петиция за увеличение на пенсиите, отпадане на тавана за всички пенсии и разработване на закон за възрастните хора. През септември петицията беше разисквана на съвещание на обществената комисия в Народното събрание, а по-късно стигна и до съвещание на бюджетната комисия. Нито едно от настояванията на пенсионерските организации обаче не е взето под внимание.

„ Изразяваме възмущението си от отношението на народните представители, които са определени главно с гласовете на пенсионерите. Защото знаете, че пенсионерите са най-съвестните гласоподаватели. Куци, сакати, само че отиват до урната с вяра, че ще изберат някой, който ще пази техните ползи “, споделя ген. Васил Върбанов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР