Българските първолачета излизат най-скъпо на родителите си в целия Европейския

...
Българските първолачета излизат най-скъпо на родителите си в целия Европейския
Коментари Харесай

Средно по 200 лв. излиза подготовката на първокласник

Българските първолачета излизат най-скъпо на родителите си в целия Европейския съюз. Ново изследване демонстрира, че са нужни приблизително по 200 лв. от фамилния бюджет, с цел да купим най-основните неща за новия възпитаник.
Вече тече трескава подготовка за пазаруването на главните училищен принадлежности. Ученическата раница коства сред 50 и 250 лв.. Родителите са склонни да дават повече пари, в случай че са сигурни, че е щадяща за гърба на детето.
Цената на несесера дружно с нужните моливи, гумички и тетрадки може да стигне 60 лв.. 40 лв. пък коства комплектът за изобразяване. А разноските за състезателен екип и ученическа униформа стигат и 200 лв., оповестява bTV.
За съпоставяне – съвсем същата сума за първокласник дават и родителите в Швеция, Финландия и Германия – и до момента в който у нас, 100 евро са към 20% от междинния ни приход, то този разход в другите страни е единствено към 3-4%.
Освен ученическите принадлежности, огромна част от родителите би трябвало харчат пари и за униформа.
Един от магазините предлага облекло за над 50 учебни заведения.
„ Ако родителите купят 2 тениски – 34 лв., суичър 22 = 56! И полата 20 лв., е 76 лв.. Ако включат и ризката и вратовръзката стават 110 лв.. А най-скъпите учебни униформи са на частните учебни заведения – включват по 17 детайла, сред 250 и 300 лева”, изясни шефката Снежина Тодорова.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР