Българските отбори на шпага младежи и девойки се класираха на

...
Българските отбори на шпага младежи и девойки се класираха на
Коментари Харесай

Българските отбори на шпага за младежи и за девойки завършиха 19-и на световното първенство по фехтовка

Българските тимове на шпага младежи и девойки се класираха на 19-о място на международното състезание по фехтовка за младежи и девойки, кадети и кадетки в Саудитска Арабия.

При младежите Явор Денчев, Васил Ивакимов, Александър Костадинов и Рахим Рашайда отстъпиха в първия си дуел от елиминациите, годен за място измежду най-хубавите 16, пред Полша с 29:45. Съперниците поведоха от началото на срещата, а шпажистите ни не съумяха да извърнат резултата и завършиха конкуренцията на 19 място.

При девойките Боряна Митова, Михаела Стефанова, Виктория Велиславова и Рая Ягова излязоха в първия си дуел, за място измежду най-хубавите 16, против Египет. Фехтовачките ни отстъпиха с 35:45 и приключиха шампионата на 19 място.

В шампионатите участваха 42 тима при младежите и 34 тима при девойките.

В четвъртък, 18 април, международното състезание продължава с самостоятелните съревнования на сабя младежи и сабя девойки. За България при младежите ще играят Виктор Филев, Никола Господинов, Калоян Пешев и Радослав Воденов. При девойките се чака призово класиране от Емма Нейкова, Калина Атанасова, Мариела Георгиева и Кристина Миланова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР