Българските общини се опасяват, че европейското финасиране за регионите може

...
Българските общини се опасяват, че европейското финасиране за регионите може
Коментари Харесай

Общините в България се опасяват, че европейското финасиране за регионите може да бъде намалено

Българските общини се притесняват, че европейското финасиране за районите може да бъде понижено след 2020 година. Те са срещу такива промени в политиките на Европейски Съюз за икономическо доближаване и селско стопанство, които биха довели до по-голямо съфинансиране. Това беше декларирано във Велико Търново, където заседава Съветът на Европейските общини и райони.

Европа би трябвало да се сплотява, прилагайки еднакъв метод на доближаване, уточни Фредерик Балие, общоприет секретар на Съвета на европейските общини и райони. Кметът на Велико Търново Даниел Панов , като ръководител на Националното съдружие на общините, дефинира като тревожни посланията, които идват от Европейската комисия за идната многогодишна финансова рамка във връзка с кохезионната и общата селскостопанска политика:

" Не може за двете най-важни политики най-оптимистичните сюжети да включват запазването на сегашния им дял на поддръжка, само че при нови правила, в това число смяна на интензитета на подкрепяне, т.е. увеличение на размера на личното ни финансиране ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР