Българските младежки делегати към ООН с мандат 2019-2020 година Богомила

...
Българските младежки делегати към ООН с мандат 2019-2020 година Богомила
Коментари Харесай

Гласът на българските младежи на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН

Българските юношески делегати към Организация на обединените нации с мандат 2019-2020 година Богомила Корманова и Минко Даскалов ще вземат присъединяване в 74-тата сесия на Трети комитет на Общото заседание на Организация на обединените нации. В интервала 01.10.-14.10.2019г. за тринадесета поредна година делегатите ще изразят мнението на българската юноша на най-високо интернационално равнище. Днес Мила отпътува за Ню Йорк, където Минко я чака след своето присъединяване в делегацията на страната ни в Срещата на върха по климатичните въпроси , провела се на 23.09.2019г., като за първа година български юношески пратеник към Организация на обединените нации има опцията да участва на този конгрес.

В рамките на работната си аудиенция младежките ни делегати ще насочат публично изявление пред Трети комитет. В своята тирада Мила и Минко ще наблегнат на предпочитаните области за мандата си – качествено обучение и претовареност , които младежите на България дефинираха посредством анкета, основаваща се върху Програмата за деяние за младежта на Организация на обединените нации . Над 1200 млади българи се включиха със своя глас и показаха своите визии по редица въпроси, като мнозина от тях предложиха и съответни дейности за справяне с провокациите.

Богомила и Минко ще провеждат съпътстващо събитие на тематика „ Достойна работа със смисъл “ дружно с сътрудниците си юношески делегати от Република Ирландия. То ще сложи фокус върху работата на бъдещето и какви умения е нужно младежите да имат освен с цел да способстват за една по-зелена стопанска система, само че и с цел да отстояват своите права и достолепие, както и да реализират баланс сред работата и своя живот отвън нея.

Младежките делегати ще се включат и в договарянията по нова Младежка резолюция , която се приема на всеки две години от Общото заседание на Организация на обединените нации, като по този метод ще отстояват правата и ползите на българските младежи на най-високо равнище.

Участието на младежките делегати в сесията на Трети комитет на Оценка за съвместимост се реализира с поддръжката на Министерството на външните работи на Република България.

Програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ е една от най-успешните сходни стратегии в международен мащаб. В България тя се координира от Дружеството за Организация на обединените нации в България и се реализира с поддръжката на Министерството на външните работи и сътрудници от неправителствения бранш.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР