Българските кандидат-студенти, които искат да учат в чужбина, най-често се

...
Българските кандидат-студенти, които искат да учат в чужбина, най-често се
Коментари Харесай

Българите най-често учат право, икономика и инженерни науки в чужбина

Българските кандидат-студенти, които желаят да учат в чужбина, най-често се насочват към образованието по право, стопанска система и към инженерните науки.

Тенденцията се следи от уредниците на интернационалното ревю " Световно обучение ", което ще се организира в края на седмицата и ще събере над 80 просветителни институции.

Има 6% растеж на претендентите за Оксфорд, Кеймбридж, както и за медицинските специалности. За другите университети наклонността се резервира.

2080 българи са подали заявление за образование в университети във Англия.

Засега няма решение на английското държавно управление дали ще продължи да финансира образованието на студентите от страните от Европейски Съюз след излизането на страната от Общността. Финансирането за образованието подсигурява по-ниски такси за тези бъдещи висшисти. Към момента Шотландия е оповестила, че ще резервира дотацията за подготвените на студентите от Европейски Съюз за образователната 2018-2019 година Очаква се сходно решение да вземе и английското държавно управление.

Желаещите да учат във Франция ще аплайват към този момент в 10 университета, а не както до в този момент - в 12. За там българите аплайват в специалностите право и приложна филология, избират и профилирани инженерни учебни заведения.

Забелязва се и засилен интерес към университети в Холандия. Там се отбелязва растеж на българските студенти, като най-предпочитани са икономическите и бизнес специалности, туризъм и право.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР