Българските инвеститори може би си мислят, че могат да търгуват

...
Българските инвеститори може би си мислят, че могат да търгуват
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за търговията на чужди пазари?

Българските вложители може би си мислят, че могат да търгуват единствено с български акции. Това обаче е илюзия. Ако желаете да инвестирате, можете да опитате с активи цяла гама задгранични компании с огромна, междинна и дребна пазарна капитализация.

Българските вложители може би си мислят, че могат да търгуват единствено с български акции. Това обаче е илюзия. Ако желаете да инвестирате, можете да опитате с активи цяла гама задгранични компании с огромна, междинна и дребна пазарна капитализация.

Българският пазар е малко парче от пая, в случай че търсите многообразие от вложения. Това не значи, че на локално равнище няма постоянни акции, в които да инвестирате, обаче при търговията на международните тържища светът е вашата ликвидна стока.

Броят на вложителите, които влагат средства в интернационалните акции, се усилва и предходната година броят им набъбна внезапно. 

Тенденцията за непосредствено закупуване на интернационалните акции нараства с доста по-висок ритъм от този на локалните акции през последните пет години, само че вложителите към момента държат по-голямата част от благосъстоянието си в български акции.

Всъщност вложението в интернационалните акции е много елементарно. Нуждаете се единствено от брокер и от добър проект за търговия.
Намерете брокер
Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да изберете: какви са техните разноски и комисиони (фиксирана ставка, процентна ставка, такси за регистрация, такси за обмяна на валута ), какъв достъп имат до интернационалните пазари, в това число NASDAQ или NYSE и LSE или европейските и азиатските пазари, какъв брой бързо могат да изпълнят договорка и имат ли буфер - % от цената на поръчката, прибавен към цената на поръчката, който защищава доставчика от валутни флуктуации, до момента в който договорката е подготвена.

Това подсигурява, че няма да бъдат изгубени пари при рутинни покупко-продажби. Какви проучвателен принадлежности оферират, в това число пазарна информация в действително време, и би трябвало ли да плащате в допълнение за достъп до тези принадлежности? Разполагат ли с мобилно приложение и каква е достъпността им, в случай че ви се наложи да се свържете с тях? И най-после, можете ли да зададете предел на сумата, с която търгувате?
Открийте си сметка
След като сте намерили брокер, можете да отворите сметката си. Ако сте избрали банката си, посредством която да търгувате, нормално можете да го извършите посредством нейния онлайн портал.

Трябва да посочите дали търгувате като физическо лице, като дружество/организация или от името на концерн и по-късно да декларирате облагите си.
Внесете пари в сметката си
Първото предписание на търговията: Не търгувайте това, което не можете да си позволите да загубите.Всяка договорка, която правите, би трябвало да регистрира всички свързани такси, в това число брокерски такси и такси за конвертиране на валута, тъй че имайте задоволително средства в сметката, с цел да покриете всички аспекти на търгуването.

Зареждането на средствата в сметката може да отнеме няколко дни, тъй че не би трябвало да очаквате да започнете да търгувате сега, в който отворите сметката си.

След като започнете, би трябвало да видите табло за ръководство, в което са маркирани настоящите цени на акциите и измененията във времето, както и опциите за покупка или продажба. Информационните материали също са много потребни, в случай че вашият брокер ги дава.
Намерете акциите, които желаете да търгувате
Повечето платформи за търговия ще ви дават достъп до огромен брой международни тържища. Трябва единствено да намерите акциите, в които желаете да инвестирате и да следвате напътствията за покупка.

Когато разглеждате опцията за вложение в интернационалните акции, имайте поради:

Можете да инвестирате непосредствено в акции, котирани на задгранични тържища, като Apple или Amazon, като употребявате брокер с платформа за търговия с интернационалните акции. Можете да закупите борсово търгуван фонд (ETF) или ръководен фонд с световна тема. Също по този начин можете да разгледате контракти за разлика (CFD), само че те крият присъщи опасности, които се предлагат за по-опитни търговци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР