Българските институции явно не приемат за нужно да помогнат на

...
Българските институции явно не приемат за нужно да помогнат на
Коментари Харесай

Българите от Болград изпратиха зов за помощ за генератори до парламента, Костадинов го препрати на доброволците

Българските институции очевидно не одобряват за нужно да оказват помощ на нашите сънародници в Украйна. 

" Тази заран ми се обади господин Костадин Костадинов от партия " Възраждане ", ръководител на парламентарната комисия за българите, живеещи зад граница ", написа Манол Пейков, чиято гражданска самодейност за събиране на пари и пазаруване на генератори на Украйна, се увенча с нечуван триумф - над половин милион лв., събрани за 8 дни и половина. Паралелно и над 120 генератора с друга мощ бяха обезпечени, с помощта на положителните контакти на Пейков, съобщи Сега.

Костадинов поздравил Пейков за акцията и споделил, че ще му препрати молбата за помощ от елементи на българското сдружение " Кирил и Методий " в Болград. Писмото е пратено до парламентарната комисия, ръководена от Костадинов.

И явно ръководителят й няма желание депутатите да се заемат с намирането и превозването на още генератори към бедстваща Украйна . За разлика от жителите, които нямат официална власт да изискат от МО и Министерство на вътрешните работи да дават устройства, депутатите биха могли да го сторят. Костадинов даже не е загатнал, че биха могли да създадат подаяние, в случай че не освен това.

" Беше общителен и настоятелен, поздрави ме за работата, която правя и ме попита дали може да ми изпрати запитването за потребност от генератори на сдружение " Кирил и Методий " от Болград (което самите те са изпратили до държавната ни администрация).

Отвърнах му че да, несъмнено – в действителност аз към този момент ги имам поради, видял съм писмото (публикувано в медиите) само че нямам пряк контакт и не зная какви тъкмо са им потребностите. Обеща, че секретарят на комисията ще ми ги изпрати. Добави също, че решението дали да изпратим генератори точно там (или някъде другаде) си е напълно наше – въпреки всичко акцията е дарителска. И отново ме поздрави за положителното дело.

Нямам визия по какъв начин похвалата за събирането на пари за генератори за премазаната от съветския имперски ботуш Украйна се връзва в персоналния му ценностен мавзолей с настоятелните апели за овакантяване на Европейския съюз и за присъединение на България към евразийската " зона на въздействие ". Бях прекомерно сънен, с цел да попитам.

Пък и не е диалог за по телефона ", заключава Пейков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР