Българските граждани ще гласуват със старите машини на предстоящите местни

...
Българските граждани ще гласуват със старите машини на предстоящите местни
Коментари Харесай

От ЦИК заявиха, че няма да има нови машини за местните избори 

Българските жители ще гласоподават със старите машини на идните локални избори, които ще се проведат на 29 октомври. Това съобщи ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова по време на чуването си в Народното събрание по отношение на провеждането на идния локален избор, съобщи кореспондент на " Фокус "

Нейкова разясни, че ЦИК е оповестила две публични поръчки за идния локален избор. Едната от тях е обвързвана с надграждането на софтуера на машините за гласоподаване. 

Нейкова увери, че ЦИК поставя всички старания за обезпечаването на сигурността на локалните избори. 

Тя сподели още, че всички машини сега се съхраняват в частен склад, защото страната, в лицето на Министерския съвет, към момента не е обезпечил подобен, както се изисква по Изборния кодекс. 

По думите й в изборния ден дефектните машини няма да могат да бъдат заменяни  с други, а в тези секции ще бъде преустановявано машинното гласоподаване и ще се минава на гласоподаване само на хартия. 

Представители на партиите и обединенията, регистрирани за присъединяване в изборите, ще получат достъп до изходния код и документите за системата на машинното гласоподаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР