Българските граждани, българското общество и България не заслужават да бъдат

...
Българските граждани, българското общество и България не заслужават да бъдат
Коментари Харесай

Гешев: При обиска в дома на Димов са иззети документи за боклука от Италия

" Българските жители, българското общество и България не заслужават да бъдат превърнати в кофа за отпадък или тоалетна паница, съобщи основният прокурор Иван Гешев на брифинг във Враца, където е поради следствието на тежкото ликвидиране в село Галиче.

Главният прокурор коментира работата на проверяващите по случаите на противозаконен импорт на отпадък у нас, който е бил нерагламентирано изгарян, замърсявайки въздуха.

„ Не ме интересува кой го направил. Всеки би трябвало да си носи следствията, както е по закон. Всички дишаме този въздух и пием тази вода. Както споделяше баба ми – който каквото е надробил, да си го сърба “, закани се Гешев на виновниците. Той обаче отхвърли да даде повече детайлности към хода на следствието: „ Тази тематика няма да я разясня, до момента в който не ѝ пристигна времето “.

На въпрос ще има ли и други привлечени към наказателна отговорност за водната рецесия в Перник, поради която с обвиняване се снабди екоминистърът в оставка Нено Димов, основният прокурор отговори: 

„ Разследва се безусловно всичко. В случай, че се съберат доказателства, ние нямаме безусловно никакви терзания да ангажираме към наказателна отговорност лица, които считаме, че са отговорни. Дали са отговорни или не, ще реши българският съд “

След което даде обещание: „ Предстоят забавни времена “

Той посочи, че при обиска на кабинета на Нено Димов са конфискувани документи и в тази връзка и при положение, че има доказателства за осъществени закононарушения, прокуратурата в негово лице няма да има терзания да повдигне обвинявания.

За първи път Гешев свърза името на министъра в оставка Нено Димов с вкарването на италианския отпадък у нас, за което към този момент се появиха обществени учредения за подозрения, че с позволения на Нено Димов непознатият отпадък е пристигал у нас за горене.

“Дали някой ще бъде арестуван под стража, преценя единствено съдът ", сподели ще основният прокурор във връзка многото мнения, че министърът в оставка Нено Димов е оставен в ареста и въпросите в общественото пространство дали мярката не е пресилена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР