Българските футболни легенди водени от Христо Стоичков победиха румънските депутати

...
Българските футболни легенди водени от Христо Стоичков победиха румънските депутати
Коментари Харесай

Водени от Христо Стоичков българските футболни легенди победиха румънските депутати в шоу мач на “Лаута“

Българските футболни митове водени от Христо Стоичков победиха румънските депутати с 4:2 в шоу мач на стадион " Локомотив ". Дончо Донев, Красимир Балъков, Мартин Камбуров и Даниел Боримиров вкараха за националите, а за румънските депутати се разписаха Роберт Сигиартау и Николае Георгеску.
Прочетете още
Освен Стоичков от георите от Съединени американски щати 94 играха още Красимир Балъков, Емил Кременлиев, Цанко Цветанов, Златко Янков, Бончо Генчев, Даниел Боримиров, Петър Михтарски. Треньор на тима беше Красимир Борисов. 

Румънците бяха подсилени от една от звездите на румънския футбол Чиприан Марика и от треньора на дубъла на Локомотив Христо Златински.

Инициатор и уредник от румънска страна е Георги Наков - народен представител в Народното събрание на Румъния, който съставлява българските малцинства там. Сред уредниците на шоу мача беше и Венци Рангелов, както и съсобственика на Локомотив Христо Крушарски.

България връща визитата на румънските депутати от 24 май предходната година, когато играха сходен дуел на стадион " Генча " в Букурещ и победиха с 8:6 представителите на домакините.

Преди да играе в шоу мача Стоичков се срещна и с новия кмет на Пловдив Костадин Димитров в Общината, а се чака по-късно през днешния ден да посети и зала " Колодрума " за дуела на волейболната Марица в Шампионска лига.

Двата отбора се размениха дарове, а румънците изненадоха Стоичков с голяма тениска в рамка с номера и името на Камата на румънския народен тим, както и огромен портрет със фотография, когато пловдивчанинът подвига Златната топка.

Двата тима изигра дуел с две полувреме по 30 минути.

В 8-та минута Сашо Александров - Кривия подвигна публиката на кракат след актрактивно осъществяване. Той получи центриране от Балъков и засече топката със странична ножица, само че ударът му мина около вратата.

В 13-та минута Дончо Донев стреля от точката на дузпата, само че топката срещна гредата.

В 15-та минута Даниел Боримиров стреля, а вратарят на румънците улови.

В 17-та минута в игра за румънските депутати влезе Христо Златински, който сега е треньор на дубъла на Локомотив. Златински е играл в румънски отбори, а също така е и почетен член на тима на румънските депутати.

В 19-та минута Дончо Донев излезе самичък против вратаря и не сгреши за 1:0. 

В 22-та минута Чиприан Марика стреля, само че Станев избави.

В 25-та минута Станев избави удар на Николае Джуджеску, а по-късно Роберт Сигиартау също насочи удар, който Станев улови.

В 29-та минута Златински затрудни Станев, само че той мазета. 

Последва прехвърлящ удар на Балъков, само че Валентин Саводоси съумя да почисти от голлинията.

След това още веднъж Саводоси почисти от голлинията при удар на Боримиров.

Последва удар на Стоичков, който беше над вратата. 

В 34-та минута Марика стреля, само че над вратата.

В 36-та минута Камбуров лиши топката на вратаря на румънците, само че Раду Попеску се хвърли на щпагат и мазета в корнер.

В 39-та минута Камбуров подаде към Красимир Балъков, който означи за 2:0.

Румънците понижиха незабавно, откакто Роберт Сигиартау се озова самичък против Станев и го преодоля за 2:1.

В 42-та минута Мартин Камбуров получи пас в наказателното поле и разстреля Мунтеану за 3:1 и си спомни по какъв начин се бележи на " Лаута ".

В 46-та минута Николае Георгеску вкара прекрасен гол, откакто се озова в наказателното поле и с техничен удар сред краката на Станев осъществя за 3:2. 

В 57-та минута Камбуров опита странична ножица, топката се Даниел Боримиров и влезе във вратат на румънските депутати за 4:2.

Български футболни митове:  Христо Стоичков, Радостин Станев, Красимир Балъков, Златко Янков, Бончо Генчев, Георги Гинчев, Дончо Донев, Петър Михтарски, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Радостин Кишишев, Елин Топузаков, Димитър Телкийски, Станислав Ангелов, Александър Александров, Мартин Камбуров

Треньор:  Красимир Борисов

Румънските депутати: Георги Наков, Ремус Мунтеану, Адриан Алда, Даниел Флореа, Силвиу-Нику Маковей, Николае Георгеску, Георге-Йонутс Думитрица, Раду Флорин Попеску, Чиприан Марика, Адриан Йонут Чесной, Валентин Садовоси, Мариус Хумелницу, Роберт Сигиартау, Йонел Флориу, Кристиан Настасе, Йонут-Александър Соаре, Валентин Стан, Христо Златански

" „ Това събитие е в символ на положителните ни взаимоотношения сред Румъния и България. На подобен конгрес, какъв е националния тим – нашия и на Народното събрание на Румъния – не виждам по какъв различен метод да изразим това другарство сред двете страни. Първото събитие, което се провежда, беше на 24 май и беше знаково. За мен и за всички българи това би трябвало да е един позитивен знак за връзките ни. “ „ Това не е първият мач, в който се събираме за такива начинания. Както знаете, сме правили и доста благотворителни начинания. За мен не е никакъв проблем. Имаме съществено почитание с всички, които вземат участие. Както виждате, господин Стоичков пристигна от Маями, макар че на следващия ден му следва едно съществено събитие – разкриване на музей и на магазин. Той дойде тази нощ и се отзова на тази среща – това е един сериозен знак. Съжаляваме единствено, че Димитър Пенев не съумя да пристигна. Това е една страхотна страст, виждайки, че се събират, ни цялостни сърцето ", съобщи Венци Рангелов, който е един от уредниците на дуела.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР