Българските евродепутати, които ще работят в комисиите и подкомисиите, са

...
Българските евродепутати, които ще работят в комисиите и подкомисиите, са
Коментари Харесай

Слабаков ще е в комисията по култура на европарламента, Йончева - по правосъдие

Българските евродепутати, които ще работят в комисиите и подкомисиите, са разпределени, както следва: Асим Адемов (ГЕРБ/Европейска национална партия) - комисия по просвета и образование; Александър Йорданов (СДС/ЕНП) - комисия по външни работи; Атидже Алиева-Вели (ДПС/ " Обнови Европа " ) - комисия по претовареност и обществени въпроси; Ангел Джамбазки (ВМРО/Европейски консерватори и реформисти) - комисия по правни въпроси; Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) - комисия по вътрешния пазар и отбрана на потребителите; Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) - комисия по районно развитие; Андрей Слабаков (ВМРО/Европейски консерватори и реформисти) - комисия по просвета и образование; Иво Христов (БСП/Социалисти и демократи) - комисия по индустрия, проучвания и енергетика; Илхан Кючюк (ДПС/ " Обнови Европа " ) - комисия по външни работи; Искра Михайлова (ДПС/ " Обнови Европа " ) - комисия по индустрия, проучвания и енергетика; Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) - комисия по индустрия, проучвания и енергетика; Елена Йончева (БСП/Социалисти и демократи) - комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, както и подкомисия по сигурност и отбрана; Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП) - комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, както и комисия по петиции; Радан Кънев (ДСБ/ЕНП) - комисия по претовареност и обществени въпроси, както и комисия по петиции; Петър Витанов (БСП/Социалисти и демократи) - комисия по превоз и туризъм; Сергей Станишев (БСП/Социалисти и демократи) - комисия по външни работи; Цветелина Пенкова (БСП/Социалисти и демократи) - комисия по бюджетен надзор, както и комисия по районно развиване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред заместник-председателите на европарламента, избрани през вчерашния ден, няма българи. Сергей Станишев първоначално бе предложен от водачите на Европейски Съюз за ръководител на институцията за две години и половина, само че по-късно групата на социалистите и демократите в ЕП реши да номинира Давид Сасоли от Италия, който бе одобрен за ръководител.

През този мандат европарламентът ще има седем политически групи. За депутатите не е наложително да се причислят към която и да е от тях. Към момента 57 членове на Народното събрание ще останат отвън съществуващите групи.

В същото време политическите групи имат избрани преимущества - те дефинират дневния ред на европарламента, получават повече време за изявления в пленарна зала, разполагат със собствен личен състав и бюджет за образуване на срещи и разпространяване на информация. Групите също по този начин дефинират състава на парламентарните комисии и делегации, се показва на уеб страницата на европарламента.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР