Българските бойци от 34-ия военен контингент приеха отговорности по изпълнението

...
Българските бойци от 34-ия военен контингент приеха отговорности по изпълнението
Коментари Харесай

Започна мандатът на 34-ия ни контингент в Афганистан

Българските бойци от 34-ия боен контингент одобриха отговорности по осъществяването на задания в задачата на НАТО " Решителна поддръжка " в Афганистан, оповестиха от Министерството на защитата.

Предаването на отговорностите по осъществяване на дилемите от 33-ти на 34-ти български боен контингент стана на тържествена гала в базата на българския контингент в Кандахар.

Бойното знаме бе предадено от командира на 33-ти контингент полковник Христо Атанасов на командира на 34-ти контингент полковник Светослав Халваджиев. Това стана в наличието на ръководителя на комисията по ротацията на контингентите полковник Никола Митев. Полк. Митев е шеф на отдел " Операции " в Съвместното командване на силите.

Официални посетители на мероприятието бяха командирът на Командване Юг бригаден военачалник Чарлз Арис, заместник-командирът на командване Юг полковник Тоби Магзиг и началникът на щаба на Командване Юг полковник Даниел Куик, както и представители на съдружните сътрудници, с които си сътрудничи и взаимодейства командният състав на българския контингент.

Тридесет и четвъртият български контингент е в състав от над 100 военнослужещи. В неговата конструкция са включени народен детайл, група за защита, екип от съветници и щабни офицери в щаба на задачата на НАТО. В отговорностите на националния детайл е непосредственото командване и контрола на целия български контингент.

Групата за защита извършва задания по образуване на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар.

Екипът от съветници извършва задания по съветване и подкрепяне на щаб на армейски корпус от Афганистанската национална войска при осъществяване на задания, свързани с ежедневната активност. Щабните офицери извършват задания в щаба на задачата на НАТО в сходство с длъжностите, на които са назначени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР