Българските борци спечелиха седем медала, от които четири титли, от

...
Българските борци спечелиха седем медала, от които четири титли, от
Коментари Харесай

България спечели седем медала от турнира по борба Македонски бисер

Българските борци завоюваха седем медала, от които четири трофеи, от обичайния шампионат по свободна битка " Македонски бисер " в Скопие, Северна Македония.

Европейският вицешампион Рамазан Рамазанов стана първи при 74-килограмовите и взе купата за най-хубав чужденец. Националът реализира пет безапелационни победи, а на финала се наложи над румънеца Максим Василоглу с механически туш. В същата категория Николай Димитров се окичи с бронз.

Шампион стана и Илия Христов при 86-килограмовите. В началото на месеца той завоюва златото и на Държавното състезание и беше отличен за най-резултатен играч, а в този момент в Скопие записа четири безапелационни победи.

Първи станаха още Ивайло Тисов (57 кг) и Ислам Адизов (125 кг), който завоюва и четирите си срещи с механически туш.

На крачка от купата остана Михаил Георгиев На финала при 79-килограмовите първенецът на България отстъпи пред дагестанеца с македонски паспорт Расул Шапиев с 3:7 и приключи със сребро.

С бронз си потегли Стилиян Илиев (61 кг). Българинът бе спрян от европейския първенец Владимир Егоров (Република Северна Македония), само че по-късно за оценката надви по точки над Александър Попов (Израел).

В шампионата участваха състезатели от 15 страни.

" Имаше оспорвани срещи, а в някои категории противниците бяха много класни. Добра инспекция направихме. От идната седмица започваме лагер на Белмекен, който ще продължи до 8 юли. А преди Световното състезание ни предстоят още шампионати в Полша и Румъния. След това ще бъде избран и съставът за шампионата, който е първа олимпийска подготовка ", разяснява за уеб страницата на БФ Борба селекционерът Валентин Ангелов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР