Българските биатлонисти са първите наши спортисти, влезли в олимпийското село

...
Българските биатлонисти са първите наши спортисти, влезли в олимпийското село
Коментари Харесай

Биатлонистите са първите българи в олимпийското село

Българските биатлонисти са първите наши спортисти, влезнали в олимпийското село на игрите в Пекин. Късно нощес те дойдоха в китайската столица и след това бяха извозени до планинската зона Джандзяку, където ще бъдат настанени в идващите три седмици. Ковид тестванията от летището на всички са негативни, оповестяват от щаба на БОК на олимпиадата. В тима ни сега са седем от осемте състезатели, защото Благой Тодев към момента е под карантина в Италия и ще дойде в Китай по-късно.

Биатлонистите ни са настанени в планинското олимпийско село Джандзяку. В него ще бъдат още състезателите по сноуборд, ски-скок и ски-бягане с цел да са наоколо до спортните комплекси. В олимпийското село в Пекин ще бъде настанена само фигуристката Александра Фейгин, тъй като ледените спортове са в столицата, а има и едно междинно село в Янинг, където ще обитават скиорите алпийци и представителят ни в спускането с шейни.

Всичките села са свързани с влака-стрела, който се движи с 350 км/час и изминава 174-километровото разстояние от Пекин до планинсктата зона за 47 минути.

Селото в Джандзяку се състои от 5-етажни новопостроени жилищни блокчета. Нашите олимпийци са настанени дружно с тимовете на Германия, Полша, Естония и Норвегия. Апартаментите на българите са на първите два етажа, които към този момент са с родния трикольор по балконите. Стаите са със общоприетото за олимпийски игри семпло обзавеждане. Навсякъде здравните ограничения са извънредно прецизни, в ресторанта всеки се храни в обособена оградена с плексиглас от останалите зона. Към нашата делегация към този момент има трима китайски доброволци, по-късно в долните две села ще се включат още 5, част от тях приказват български.

Днес Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова, Лора Христова, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов посетиха биатлонския комплекс. Те първо се настаниха и подредиха своята вакс-кабина, по-късно разопаковаха ските и пушките и след това разгледаха оборудването. Личните и профилираните багажи са пристигнали в точния момент, всички са здрави и подготвени за тренировки и надпревари, само Даниела Кадева към момента се възвръща след претърпяната неотдавна лекарска намеса на стъпалото. Прогнозите са, че до началото на олимпийските стартове и тя ще може да се състезава наедно с останалите.

Утре биатлонистите ни имат намерение да създадат пълноценни тренировки на комплекса, който се намира на 1800 м надморска височина.
 Радостин Василев разиска с посланика на Китай идните Игри в Пекин
Радостин Василев разиска с посланика на Китай идните Игри в Пекин

Спортният министър ще участва на формалната гала за откриването
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР