Български ученици се представиха отлично на едно от най-престижните състезания

...
Български ученици се представиха отлично на едно от най-престижните състезания
Коментари Харесай

Български ученици получиха отличия от състезание по бизнес в Ню Йорк

Български възпитаници се показаха чудесно на едно от най-престижните надпревари по бизнес за гимназисти от икономическите учебни заведения, което се организира в Ню Йорк.

В Global Innovation Challenge представители на разнообразни страни работеха в многонационални екипи, с цел да разрешат неотложен световен проблем към устойчивостта на климата. Участваха 250 възпитаници, 16 от които от Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) и Частна професионална гимназия по банково дело, търговия и финанси. Четирима от нашите възпитаници влязоха във финалите, като Магдалина Боруджиева от XI в клас на НТБГ завоюва първо място, а Александър Грънчаров от X а клас на частната гимназия по банково дело стана втори, оповестяват от МОН.

Участниците бяха разпределени на инцидентен принцип в тимове и в деня на събитието работеха взаимно върху решение, което да показват на журито.

Rapid Prototyping Challenge е предизвикателство за бързо основаване на прототипи беше съревнование, което включваше многонационални смесени екипи от 8-10 възпитаници, на които беше даден проблем за решение посредством основаване на първообраз с ниска акуратност, посредством потребление на материалите, предоставени на масите в изпитната зала. Всички тимове получиха еднакъв проблем за решение и приготвиха малко показване и отговаряха на въпроси и отговори от журито. В това съревнование взе присъединяване тим от осем възпитаници от НТБГ и се показа чудесно.

В съревнованията присъединяване взеха 270 образователни компании от 160 учебни заведения от Съединени американски щати (16 щата), България, Румъния, Австрия, Германия, Албания, Бразилия, Индонезия. България беше показана от две образователни компании на Националната търговско-банкова гимназия. Състезанията по бизнес бяха част от срещата на върха на младежкия бизнес в конгресния център Jacob Javits в Хъдсън Ярдс, в която се включиха 4 500 участници от разнообразни страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР