Български учен напусна милиардна компания, за да се присъедини към

...
Български учен напусна милиардна компания, за да се присъедини към
Коментари Харесай

Български учен напусна милиардна компания, за да се присъедини към INSAIT

Български академик напусна милиардна компания , с цел да се причисли към екипа на института към Софийския университет INSAIT, оповестиха от Министерството на образованието и науката. 

Д-р Веселин Райчев е български експерт с докторска дисертация, класирана в топ 3 в света в региона на информатиката и изкуствения разсъдък.

Той е съосновател на швейцарския стартъп DeepCode , фокусиран върху дълбоките технологии . Компанията бива добита от софтуерния колос Snyk, където доктор Райчев заема позицията на шеф за изкуствения разсъдък . Сега, обаче, той взема решение да напусне този пост и да се причисли към INSAIT.

В предишното доктор Веселин Райчев е работил като механически началник в Гугъл , където е разработвал основни логаритми в Гугъл Maps, употребявани от стотици милиони консуматори по света. Той приключва докторантура в ETH Zurich в Швейцария, а неговата дисертация основава ново софтуерно направление – изкуственият разсъдък, кадърен да написа компютърни стратегии .

Научният труд на доктор Райчев е класиран в топ 3 от ACM (Association for Computing Machinery) измежду всички области на информатиката и изкуствения разсъдък. Той също е медалист от интернационалната олимпиада по информатика и притежател на премията Джон Атанасов.

Присъединяването му към INSAIT съставлява стратегическа стъпка за института , който има за цел да увеличи конкурентоспособността на страната в региона на осведомителните технологии. Този ход също служи като образец за огромните мозъци в сферата, които избират да работят за български институции.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР