Български туристи на остров Родос няма по това време на

...
Български туристи на остров Родос няма по това време на
Коментари Харесай

Туроператори: Няма български туристи на Родос и покрай пожарите на Корфу

Български туристи на остров Родос няма по това време на летния сезон и надлежно няма сигнали за изтегляне на хора. Това разгласи Павлина Илиева, ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение Бъдеще за туризма “ (ОБТ), пред сайта TravelNews. По това време няма групи, тъй като сезонът е висок и хотелите са по-скъпи. Традиционно българите вървят през юни, септември и октомври, уточни Илиева. „ Дори да има някакви български туристи сега на Родос са по-скоро самостоятелни, а не проведени от туроператори “, добави тя.
Прочетете още
Няма българи в регионите на пожарите на Родос, съобщи и Дарина Стефанова, шеф на туроператора „ Планет травел център “, която компания е профилирана в продажбите на Гърция. По отношение на Корфу изясни, че пожарите са на северозапад и към този момент са овладени. Докато български туристи има в източната част на острова. Всичко е наред и към този момент няма терзания, акцентира тя.

Към момента няма подадени сигнали за помощ от наши сънародници в Гърция поради обстановката с пожарите. Местните управляващи работят проведено и се подава съответна информация, съобщи пред БНР Таня Димитрова, шеф на ситуационния център на Министерството на външните работи. На Корфу са били евакуирани към 2400 души. На острова има дребна българска общественост – под 100 души, посочи тя. По думите ѝ в три от обитаемоте места на Родос към 2000 туристи към този момент са били върнати назад по хотелите им.

" Безопасната и безпроблемна евакуация на минимум 19 000 души, доста от които чужденци, надалеч от горящите горски пожари на остров Родос благодарение на Министерството на външните работи, е най-голямата интервенция по евакуация на непознати жители на гръцка територия ", са декларирали гръцки дипломатически източници, представени от AMNA. " Министерството е работило бързо и координирано, с цел да способства за справяне с изключителната обстановка " са добавили те.

" Досега министерството е получило към 2500 позвънявания от задгранични гости, които се отнасят най-много за улеснение на връзката им с посолствата, превозване до краткотрайно настаняване и информация за овакантяване на Родос. Осигурена е и помощ при замяна на изгубени документи за пътешестване ", означават още дипломатите.

Въпреки че е известно, че гръцкото Министерство на външните работи дава помощ на гръцки жители в чужбина, " това е първият път, когато министерството поема дейна роля в ръководството на рецесия, включваща непознати жители в Гърция “, са показали дипломатически източници. Освен бюро за помощ, основано на интернационалното летище в Родос, министерството е основало бюро в щаба на Гражданската отбрана, където аташетата на посолствата са натоварени да пишат, редактират и превеждат известия за пресата, които се изпращат до интернационалните новинарски организации, в това число BBC.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР