Български студенти и специалисти в сферата на ядрената енергетика ще

...
Български студенти и специалисти в сферата на ядрената енергетика ще
Коментари Харесай

Български специалисти в ядрената енергетика ще се обучават във Франция

Български студенти и експерти в сферата на нуклеарната енергетика ще се образоват във „ Фрамато “. Това бе контрактувано от министъра енергетиката Росен Христов с управлението на френската компания на среща в Париж.

Той подсети, че страната ни има 40-годишен опит с АЕЦ „ Козлодуй “ , само че спомагателните познания и достъпът до най-новите технологии и изследвания ще бъдат от изгода.

„ Предвид многото планове за създаване на нови нуклеарни мощности в Европа се чака откриване на до 450 000 нови работни места в бранша за висококвалифицирани и високоплатени социалисти. ”

Той добави, че сходна стратегия за образование ще даде опция на българските специалисти да се осъществят по-успешно както в страната, по този начин и в чужбина

По-рано през днешния ден Росен Христов се срещна и с управлението на водещата френска енергийна компания EDF , с което разиска предпроектно изследване и оценка на опцията за създаване на АЕЦ “Белене ” . От френската страна показаха образцов подробен проект какво би включвало сходно проучване. Според министъра на енергетиката планът има бъдеще , а Народното събрание ще вземе решение по какъв начин да продължи развиването му.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР