Български стоматологични клиники предлагат зъбни протези и импланти с метало-керамика

...
Български стоматологични клиники предлагат зъбни протези и импланти с метало-керамика
Коментари Харесай

Ето колко излиза у нас да имаш холивудска усмивка

Български стоматологични клиники оферират зъбни протези и импланти с метало-керамика или циркони на два и три пъти по-ниски цени по отношение на тези в Западна Европа, сподели инспекция на " Телеграф “.

Холивудската усмивка у нас излиза към 10 000 лв., до момента в който в Европейски Съюз е три пъти по-скъпо.

Клиники в България даже оферират услугите си единствено в чужбина, като обезпечат самолетен билет и хотелско настаняване у нас. За ВИП пациенти, искащи да си създадат блестяща усмивка у нас, даже се обезпечава частен водач. Цената за създаване на цялостна зъбна протеза и на горната и долната челюст у нас от метало-керамика коства към 10 000 лв.. В случай че желанието е за още по-блестяща и здрава усмивка с циркони, сумата набъбва с към 6000 лева За съпоставяне в Италия да вземем за пример тази услуга излиза 20 000 евро. В Испания е три пъти по-скъпо, в сравнение с у нас.

С цел привличане на чужденци на зъбен туризъм у нас някои клиники оферират възобновяване на част от цената на самолетния билет. Така да вземем за пример, в случай че пациентът е платил 300 евро за полет до България, клиниките му връщат 100 евро от платената сума. Най-често чужденци идват за изцяло възобновяване на зъбите, само че има такива, които имат единствено частични загуби и желаят да им се слагат импланти на мястото на изчезналите, описват от една от клиниките в София.

Най-често от стоматологични услуги, свързани с създаване на протези или импланти, се възползват пациенти от Гърция, Италия, Испания, Ирландия, Нидерландия, Англия и други. Другата група, които търсят най-често услуги у нас, са българи, работещи в чужбина, показват стоматолози. Към момента конкуренция на цените в България има само в Турция, където поради срутва на лирата цените са още по-ниски и от българските. Подобни на нашите като цени са в Албания и Босна и Херцеговина, само че стоматологията им не е по този начин качествена като българската.

Зъбният туризъм процъфтява главно през лятото, когато курортистите от България и чужбина постоянно съчетават почивката си на море с лекуване на зъбите. Часовете в денталните клиники в Бургас и Варна са резервирани още от юни месец. Клиентите наред с чужденци са и доста българи, които живеят и работят зад граница. Сънародниците ни всеобщо се възползват от наличните стоматологични услуги в родината и употребяват лятната почивка, с цел да оправят кариеси и други зъбни проблеми. Пациентите признават, че в чужбина е неведнъж по-скъпо.

В момента множеството зъболекарски кабинети работят с понижено работно време и поемат единствено най-спешните случаи. Затова и в ситуацията на пандемия стоматологичният туризъм е в застой. Освен това част от зъболекарите се опасяват, защото работят в директен контакт с устната лигавица и рискът от предаването на вируси е доста огромен. Много от тях даже стопират краткотрайно работа при всеки пик на болестта. Пандемията на процедура умъртви стоматологичния туризъм, споделиха за " Телеграф “ експерти от Хасково. " Преди пандемията работех напълно с гръцки клиенти. Това ми позволяваше да работя на доста високи цени и имах добра облага.

В Гърция цените са неколкократно по-високи и клиентите бяха удовлетворени, макар че им вземах повече, в сравнение с българите “, сподели локален стоматолог. Спадът на пътуванията поради пандемията обаче съвсем отказал гърците да минават границата и да се лекуват у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР