Български рибар, който живее и работи в английското графство Корнуол,

...
Български рибар, който живее и работи в английското графство Корнуол,
Коментари Харесай

Български рибар в Корнуол: Източноевропейците ме наричат предател, но аз съм за“ Брекзит

Български риболовец, който живее и работи в британското графство Корнуол, описа в стратегия, излъчена по телевизионния канал Би Би Си 2, че е " за " Брекзит, тъй като счита, че в дълготраен проект това е най-правилното решение за Обединеното кралство. Неговият британски шеф обаче счита, че в случай че няма служащи от чужбина, обвързваният с лов на риба бизнес мъчно ще оцелее, съобщи БНР.

В последния епизод от поредицата " Корнуол: Животът на риболовците " основни настоящи лица са 71-годишния англичанин Крис Бийн и неговия екипаж, в който има българин. Покрай цялата история към живота на риболовците и проблемите с риболова не е пропусната и политическата страна на въпроса с Брекзит.

За изненада на мнозина, както показват самите създатели на предаването, интервюираният на борда на рибарския траулер българин Иво задава въпроса за какво някой различен би трябвало да управлява английските граници и британците да бъдат ръководени от някаква отдалечена администрация в Брюксел и отбелязва:

" Сигурно очаквате да съм срещу Брекзит, само че моето мнение е, че Брекзит в дълготраен проект - до 10-20 години от през днешния ден - е най-хубавият избор. Англия постоянно е била остров, свободна от останалата част от света и би трябвало да остане свободна, с цел да управлява границите, риболова, всичко... Източноевропейците ме назовават изменник, само че моето схващане ми споделя, че аз към този момент съм 18 години в Обединеното кралство и това към този момент е моята страна ".

Крис Бийн, който в действителност е предложил работа на Иво, срещайки го на пазар за риба, обаче е на друго мнение. Според него без труда на чужденците и изключително в този момент, когато броят им понижава след референдума за Брекзит, той има терзания за бъдещето.

Бийн напомня също така, че главният пазар за английска риба е Европа, тъй че ще бъде огромен проблем, в случай че тези пазари ненадейно затворят порти.

Самият Иво апропо добавя, че въпреки и да му харесва живота в Корнуол, той възнамерява да се върне в България и да се причисли към фамилията си, което е решило да не живее във Англия.

Иво счита още, че със свободното придвижване на хора са пристигнали мнозина, които не оказват помощ на стопанската система. За себе си обаче българинът споделя, че постоянно е давал своя принос и се е стремял да прави единствено положителни каузи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР