Български полицай в Ню Йорк стана герой след като спаси

...
Български полицай в Ню Йорк стана герой след като спаси
Коментари Харесай

Спасителят от Бруклинския мост: Български полицай спаси живота на бебе в Ню Йорк

Български служител на реда в Ню Йорк стана воин откакто избави тримесечно бебе на Бруклинския мост. Дилян Кръстев е роден в Сливен, само че взема решение да стане служител на реда в Ню Йорк след офанзивите на 11 септември.

В неделя Дилян Кръстев трябвало да почива, само че непринудено взима двойна промяна. Патрулира в региона на фамозния Бруклински мост. „ Както си стоях в полицейската кола забелязах, че насреща на улицата против мен стопира една кола. Вътре излиза едно момиче, потегля да бяга към мен и в този миг разбрах, че нещо се е случило “, споделя Дилян.

Жената обезпокоеното обяснила, че в нейната кола има бебе, което не диша. В идващия миг офицер Кръстев също тичал сред колите на натовареното кръстовище. В автомобила заварва майката, която се пробва да избави бебето си, само че несполучливо.

„ В този миг сграбчвам детето, то беше безжизнено, не дишаше. Започвам да върша сърдечен масаж “, споделя Дилян.

Той помолил майката да се включи в реанимационните действия. „ Продължаваме по същия метод – О2, сърдечен масаж, всякога се обръща детето, може би две-три повтаряния. Изведнъж всичкото това мляко, от което се беше задавило бебето и не можеше да диша, излезе. Започна детето да движи очите, ръцете и крачетата. И то изплака “, споделя Дилян.

На място идва и кола за спешна помощ.

Вече трети ден бебето е в болница дружно с признателната майка. „ Той беше ангел за нас, целият 84-и сектор са ангели за нас. Те откараха в точния момент бебето ми в болница. Изключително съм признателна – в случай че не беше офицер Кръстев, бебето ми нямаше да е тук “, споделя разчувстваната жена.

Дилян Кръстев споделя, че бил на вярното място в точния миг.

35-годишният офицер е роден в Сливен. Идва в Съединените щати през 1999 година, като две години по-късно е гимназист в Бруклин, когато терористи взривяват самолети в кулите близнаци на Световния комерсиалния център.

„ Беше в действителност тежък миг. Накара ме да се замисля какво желая да върша в живота си и, че желая да оказа помощ на хората, когато порасна “, споделя Дилян.

Няколко години по-късно той приключва престъпно право в колежа „ Джон Джей “ и постъпва в редиците на нюйоркската полиция, чието мото е „ Учтивост, професионализъм, почитание “. Вече 10 години офицер Кръстев патрулира улиците на най-големия американски град. Той е член и на новосъздадената българо-американска полицейска асоциация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР