Български политици изразиха съболезнования за разрушителното земетресение в Турция и

...
Български политици изразиха съболезнования за разрушителното земетресение в Турция и
Коментари Харесай

Български политици изразиха съболезнования след разрушителното земетресение

Български политици показаха съболезнования за разрушителното земетресение в Турция и Сирия. 
Още по темата
Мощното земетресение стана покрай южния турски град Газиантеп рано тази заран, предадоха международните организации. Последваха серия от мощни земетресения. По последни данни загиналите в Турция са 1121, а ранените 7634. В страната са разрушени 2824 здания. В Сирия са починали 430 души, има над 1300 ранени.

" Съболезнования на фамилиите и околните на починалите при опустошителните трусове в Турция и Сирия. Пожелавам бързо възобновяване на потърпевшите и доста сили на участващите в избавителните интервенции ", написа водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Дълбоки съболезнования за околните на починалите в земетресението в Турция ", написа съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков във фейсбук.

" В моменти на тъга като този остава единствено вярата, че повече хора ще оцелеят, че ще могат да се погрижат за децата и възрастните. Мислите ни са с хората в Турция и Сирия ", се показва в поста.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ също изрече съболезнования на фамилиите на починалите.

От името на Движение за права и свободи и от свое име изричам нашите откровени съболезнования на фамилиите на починалите в мощното земетресение в Турция. Изразяваме своята съпричастност към околните на потърпевшите и целия народ на Турция. Това показва в пост във фейсбук ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

В този миг нашите мисли и молебствия са за бързото възобновяване на ранените и потърпевшите, се показва в поста.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изрази съболезнования за жертвите на земетресенията в Турция и Сирия, оповестиха от пресцентъра на партията.

Нинова изпрати съболезнователни писма до посланика на Република Турция в България Айлин Секизкьок и до шарже д " афер в Посолството на Сирийската арабска република Орас Махмуд във връзка пагубните трусове на територията на двете страни.

" Нашето състрадание е към фамилиите на жертвите. Пожелаваме бързо възобновяване на ранените и всички потърпевши ", написа Нинова до ръководителите на дипломатическите задачи.

Припомняме, че още сутринта президентът Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до своя турски сътрудник президента Реджеп Тайип Ердоган, в което изрази съболезнования на фамилиите и околните на жертвите при тежкото земетресение в Турция. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР