Български наемници участват във военни формирования, които се бият в

...
Български наемници участват във военни формирования, които се бият в
Коментари Харесай

Нидал Алгафари: Български наемници се бият срещу ИДИЛ

Български наемници вземат участие във военни формирования, които се бият в Сирия против „ Ислямска страна “.

Това разгласи в предаването „ Свободна зона с Георги Коритаров “ по телевизия "Европа " журналистът и режисьор Нидал Алгафари.

Информацията му идва от Мохамед Абдула, който е дълготраен сътрудник на „ Ал Джазира “ и сега живее в Истанбул.

Тези формирования са под шапката на президента на Чечня Рамзан Кадиров и формалната им идея е да се борят против ИДИЛ в Сирия, посочи Алгафари. В тях вземат участие наемници от разнообразни националности.

„ И в този момент в един миг се появяват хората на Кадиров или на други такива паравоенни ръководители, които изпратиха едни бойци, тъй като доста дълго молеха „ Дайте ни на нас ние да се разправим с тях, ние ще покажем какво можем “, съобщи Нидал Алгафари.

И се появиха тези наемници, които са от доста националности, те не са единствено от една народност – не са единствено руснаци, не са единствено украинци, само че са и сърби, в това число има в тях и българи. Българи, които са наемници и вземат участие, в това число считаме, че в този удар, в който удариха американските командоси, че там има и починали българи ", сподели Алгафари.

В отговор на въпрос "Кой счита това?, той съобщи:

"Източникът, който го имаме, е човек, който доста добре познава и България, познава доста добре и Близкия изток. Бил е дълги години сътрудник на „ Ал Джазира “, сега е в Истанбул. Той е човек, който е приключил в България и се споделя Мохамед Абдула. Това е по негова информация, която потегли от източници, които считам, че са достоверни. Те не се бият под флага на Русия – те се бият под идеята, че би трябвало да спрат ислямската злина, която ни атакува, че би трябвало да се борят против тероризма, т.е. едни наемници, които дали отиват за идея не мога да настоявам, само че множеството съгласно мен са хора, които отиват против положителното възнаграждение, което получават “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР