Български фирми от земеделието и хранително-вкусовата промишленост имат възможност за

...
Български фирми от земеделието и хранително-вкусовата промишленост имат възможност за
Коментари Харесай

Български фирми от земеделието и хранително-вкусовата промишленост имат възможност за търговия в Африка

Български компании от земеделието и хранително-вкусовата индустрия имат опция за разширение на търговията си в Африка, осведоми пресцентърът на Министерството на земеделието.

Български компании от земеделието, хранително-вкусовата индустрия и други браншове на стопанската система ще имат опция да основат нови партньорства с предприятия от Африка и Европа на бизнес конгрес в Тунис. Това стана ясно по време на среща през вчерашния ден сред заместник-министъра на земеделието Георги Събев и президентa на Конфедерацията на гражданските предприятия на Тунис " Конект интернасионал " Фуед Гедиш, който е на посещаване у нас.

" Конект интернасионал " е една от най-големите тунизийски работодателски структури, работеща за развиването и подпомагането на интернационалната активност на дребните и междинни предприятия, в която членуват над 250 организации. Конфедерацията възнамерява провеждането на бизнес конгрес в края на идната година, който ще даде опция на страни от Европа и Африка да основат нови контакти, в това число в региона на земеделието и хранително-вкусовата индустрия.

" Такъв бизнес конгрес би бил добра основа за активизиране на търговията сред България и Тунис със селскостопански артикули. Такъв вид контакти са изключително значими за разгръщането капацитета на дребните и междинните предприятия ", означи заместник-министър Събев.

По време на срещата стана ясно още, че Тунис демонстрира интерес към импорт на български доматен концентрат и други артикули от хранително-вкусовата ни индустрия. Български артикули ще бъдат показани на изложбен щанд в границите на Срещата на върха на Международната организация на Франкофонията, която тази година ще се организира в интервала 20 и 21 ноември в Тунис.

По-късно денем заместник-министър Събев се срещна и с упълномощения дипломат на Нова Залендия за България Даяна Риак, с която разискаха двустранните връзки. Аграрният заместник-министър показа интереса на българските производители на етерични масла, а също и на българско розово масло да стъпят на новозеландския пазар. Двамата разискаха и други тематики от общ интерес, се споделя в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР