Български фермерски съюз критикува Министерство на земеделието за неглижиране на

...
Български фермерски съюз критикува Министерство на земеделието за неглижиране на
Коментари Харесай

Фермерският съюз срещу Министерство на земеделието заради неглижиране на рибарите

Български фермерски съюз подлага на критика Министерство на земеделието за неглижиране на съвещанието и проблемите на Комитета за наблюдаване на Програма за морско дело, риболовство и аквакултури.

" В писмо до министъра на земеделието Явор Гечев показваме мощното си усещане, че за значими тематики като показване, разискване и гласоподаване на Индикативна годишна работна стратегия 2023 година и Критерии за асортимент на основни ограничения бяха заделени по 15-20 минути общо. Отчетът на осъществяването на програмата 2014 - 2020 е по своето създание на относителен разбор - повърхностен, неакуратен и неразбираем. Комитетът не съумя да стигне до значителната част, като не гласоподава нито една точка от другояче признатия преди този момент дневен ред на форума. Изцяло липсваше конкретика на по този начин или другояче дребната по размер информация ", показват в причините си фермерите.
 Фермери желаят Румен Радев да се заеме с проблемите им
Фермери желаят Румен Радев да се заеме с проблемите им

През януари у нас са създадени единствено 5000 тона мляко

Първото съвещание на Комитета за наблюдаване на Програма за морско дело, риболовство и аквакултури 2021-2027 се е провело на 17 март.

В членската маса на Български фермерски съюз влизат голям брой представители, чиято съществена активност е риболовство, преправка и аквакултури, в това число, Сдружение " Морски сговор ", " Бългериън фиш фармс " ЕООД и други.

" Тези организации са директно заинтригувани от програмата (ПМДР) и поминъкът и съществуването им на пазара зависят от своевременния и транспарантен достъп до информация, както и от ясните правила и периоди за кандидатстване и осъществяване по ограниченията на програмата ", показват от Съюза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР