„Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (БЕХ) успешно увеличи своята трета емисия

...
„Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (БЕХ) успешно увеличи своята трета емисия
Коментари Харесай

БЕХ успешно увеличи третата си емисия от еврооблигации със 150 млн. евро


„ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД (БЕХ) сполучливо усили своята трета емисия еврооблигации, листвана на Ирландската фондова борса (Euronext Dublin), от 400 милиона на 550 милиона евро. Емисията е направена при годишен лихвен % в размер на 3,5% и падеж от 7 години, се показва в публично изказване на държавно-контролираната компания.

Трябва да се има поради, че преди време БЕХ емитира 5-годишни еврооблигации с годишен лихвен % в размер на 4,85% и падеж през 2021-а година. С актуалното нарастване на емисията облигации, БЕХ резервира същите конкурентни ценови условия и срочност, което ще разреши на компанията да разпредели своите лихвени разноски по-ефективно и за по-дълъг интервал от време.

Ценните бумаги ще бъдат регистрирани на Ирландската фондова борса. Постигнатото нарастване на емисията в продължаващи волатилни пазарни условия удостоверява доверието на вложителите в БЕХ, както и положителния достъп на компанията до финансовите пазари, се споделя в формалното известие на компанията. С нарастването на емисията облигации, БЕХ е първият корпоративен емитент на пазара от района на Централна и Източна Европа, считано от 4 юли 2018-а година до в този момент. От компанията показват, че приходите, получени от емисията, ще се употребяват за общи корпоративни цели и рефинансиране на еврооблигациите, издадени от БЕХ през 2013-а година, които са с падеж през месец ноември тази година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР