Български червен кръст – Благоевград ще организира втори курс за

...
Български червен кръст – Благоевград ще организира втори курс за
Коментари Харесай

Втори курс за водни спасители организира БЧК в Благоевград

Български червен кръст – Благоевград ще провежда втори курс за водни спасители на плувен басейн и водни паркове през месец юни. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин Боряна Стоймирова, експерт по водно избавяне към червенокръстката организация. По думите ѝ при започване на юни ще се организира входно равнище.
" Надяваме се, че както при първият курс, по този начин ѝ при този ще има искащи, които желаят да бъдат водни спасители. Към момента записванията към този момент текат и имаме хора, декларирали предпочитание да бъдат водни спасители ", сподели още Стоймирова. Тя изрази огорчението си от това, че през последната година – две не може да се събере група за водни спасители за открити водни площи и море.
" Причината е, че там условията са малко по-сериозни. Необходима е доста по-добра водна подготовка ", добави Стоймирова. Тя изрази вяра, че от двата курса през 2018 година ще се съберат задоволително претенденти за сформирането на група за спасители на море и открити водни обекти.
" Надяваме, че от тези два курса, които вършим тази година – този, който към този момент мина и този, който предстой ще успеем да образуваме най-малко една група за водни спасители за открити водни площи и море ", акцентира Стоймирова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР