Български автобуси с туристи са блокирани на сръбско-унгарската граница и

...
Български автобуси с туристи са блокирани на сръбско-унгарската граница и
Коментари Харесай

Българи са блокирани от часове на сръбско-унгарската граница

Български рейсове с туристи са блокирани на сръбско-унгарската граница и не могат да се придвижат в посока Австрия. Те са там от 4:00 часа сутринта, съобщи БНР.

" Това е проведена екскурзия за Австрия, Виена. Автобусът е цялостен с деца. Има, доколкото разбрах, в един от другите български рейсове и бременна жена. Нямаме толкоз храна към този момент задоволително, нито вода. Звъняхме на посолството в Унгария, където ни дадоха отговор, че текат съществени инспекции, поради че Унгария е външна граница на Шенген за емигранти, само че досега в нито един от рейсовете не виждаме фактически да текат инспекции “, разяснява пред националното радио Елеонора Стойкова, която е измежду пасажерите в единия от рейсовете.

„ Около 25 рейса стоят блокирани и не се случва безусловно нищо. Унгарските управляващи безусловно никакви пояснения не ни дават. Търпението на всички се изчерпа. Децата са към този момент изморени, изнервени и гладни. Нямаме тоалетна даже. Буквално сме в нищото. Ужасно е ", добавя още тя.

Допълнение:

След близо 9 часа престой на сръбско-унгарската граница няколко български рейса с туристи съумяха да потеглят в посока Виена.

Българите престояваха поради засилени инспекции от страна на управляващите в Унгария и търсеха подпомагане от посолството ни в Будапеща.

Автобусите ни са потеглили с преимущество, сподели пред БНР една от пострадалите Елеонора Стойкова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР