Български, американски и грузински военни, участници в тактическото учение с

...
Български, американски и грузински военни, участници в тактическото учение с
Коментари Харесай

Български, американски и грузински военни демонстрират способности в Ново село

Български, американски и грузински военни, участници в тактическото обучение с бойни стрелби „ Balkan Sentinel - 21 ” ще показват качествата си на образователен полигон „ Ново село “.

Официални посетители ще бъдат началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министъра на защитата Пламен Йорданов, заместник-командващият на Националната армия на Сухопътните войски на Съединени американски щати генерал-майор Джо Джарард и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. „ Balkan Sentinel – 21 “ е част от многонационалното огромно обучение „ Defender Europe - 21 “ и се организира от 21 май до 4 юни 2021 година в региона на Учебен полигон „ Ново село “.

Близо 600 военнослужещи от Сухопътните войски на България и 100 единици бойна и профилирана техника – танкове, артилерийски установки, бронирани бойни машини и минохвъргачки вземат участие в учението.

От страна на Съединени американски щати вземат участие към 190 военни в състава на една механизирана и една инженерна рота, а от страна на Грузия – една пехотна рота от 90 военнослужещи.  

Авиационната поддръжка се извършва със самолети Су-25,  вертолети Ми-24 и „ Кугар “ от състава на българските Военновъздушни сили. Темата на тактическото обучение е „ Участие на интензивен механизиран батальон в осъществяване на контраофанзива на сухопътен съставен елемент “.

Основните цели на учението са да се покачат оперативната съгласуемост и съдействието сред участниците от съдружните и страните сътрудници.  

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР