Българската звезда в професионалния тенис Григор Димитров отстъпи на норвежеца

...
Българската звезда в професионалния тенис Григор Димитров отстъпи на норвежеца
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за полуфинал на демонстративния турнир във Франкфурт

Българската звезда в професионалния тенис Григор Димитров отстъпи на норвежеца Каспер Рууд в последния си мач от предварителна група А на демонстративния шампионат във Франкфурт Ultimate Tennis Showdown. Димитров, който играе с прякора G-Unit, завоюва третата и четвъртата част против Рууд или Леденият, само че това се оказа задоволително да продължи по-нататък.

Каспер Рууд победи с 15:9, 18:15, 11:17, 10:13, 2:0, само че това се оказа дребна разтуха, защото Димитров го изхвърли от конкуренцията.

Григор Димитров по-рано измъкна, играещ с прякора Бунтовника, по подобен сюжет, спасявайки четири мачбола, с цел да завоюва с 4:3 при „ неочакваната гибел “ (допълнителна последна част).

Единственият българин, който в миналото е печелил шампионат от АТР изоставаше с 0:2, само че при закъснение от 7:10 натрупа девет поредни точки и поведе с 16:10. След това той просто трябваше да завоюва четвъртата част, с цел да премине в топ 4 на шампионата, което и направи. Не беше най-лесният метод да стигне до неделните полуфинали, само че за някогашен номер 3 сходна обстановка не трябва да наподобява безнадеждна.

" Ако беше елементарно, нямаше да ми харесва, сподели през смях Димитров. Каспер Рууд направи няколко неточности и ме улесни много. Сладка победа ", сподели усмихнатият Димитров преди четвъртата част в мача.

Но в нея още веднъж имаше от всичко. 32-годишният българин поведе с 10:6, с цел да стане 10:10. Последните три точки обаче Димитров нямаше желание да ги подарява на младия скандинавец. Рууд завоюва последната част, просто с цел да оформи крайния резултат.

" Ще се забележим на следващия ден. Нека да стартираме изначало с страстите ", съобщи с още по-голяма усмивка Григор Димитров.

Той продължава на полуфиналите като втори в група А, а Беноа Пер е победител. В другата група В напред отиват Диего Шварцман (Аржентина) с 3 победи и Андрей Рубльов (Русия) с две.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР