Българската волейболистка Христина Вучкова и нейният Фенербахче Опет (Истанбул) са

...
Българската волейболистка Христина Вучкова и нейният Фенербахче Опет (Истанбул) са
Коментари Харесай

Христина Вучкова и Фенербахче отнесоха Вакъфбанк в първия полуфинал в ШЛ

Българската волейболистка Христина Вучкова и нейният Фенербахче Опет (Истанбул) са единствено на крачка от това да се класират за Суперфинала в най-силния европейски клубен шампионат - Шампионската лига за дами. Момичетата на Зоран Терзич безусловно отнесоха настоящите шампионки от Вакъфбанк (Истанбул) с 3:0 (25:10, 25:23, 25:20) в първия мач от полуфинала посред им, игран довечера пред над 2600 фенове в зала " Вакъфбанк Спор Сарай " в турския мегаполис.

Срещата-реванш сред двата отбора е идващия четвъртък (13 април) от 19,00 часа българско време. Фенербахче се нуждае единствено от два извоювани гейма, с цел да се класира за Суперфинала на ШЛ в Торино. От друга страна Вакъфбанк би трябвало да завоюва с 3:0 или 3:1, с цел да стигне най-малко до така наречен " златен " гейм.

Христина Вучкова игра цялостен мач за своя отбор и приключи с 5 точки (2 блока, 1 ас и 50% успеваемост в атака) за триумфа.

Над всички за Фенербахче бе Мелиса Тереза Варгас със страхотните 19 точки (1 блок, 3 аса и 56% успеваемост в офанзива - +14) и изцяло справедливо бе оповестена за MVP на мача. Ана Кристина Менезеш и Арина Федоровцева прибавиха още 13 и 12 точки за успеха.

За отбора на Вакъфбанк единствената на равнище бе италианската звезда Паола Егону със 17 точки (1 блок и 44% успеваемост в офанзива - +7).

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР