Българската волейболистка Добриана Рабаджиева и бразилския Итамбе Минас Тенис Клуб

...
Българската волейболистка Добриана Рабаджиева и бразилския Итамбе Минас Тенис Клуб
Коментари Харесай

Доби Рабаджиева: В Бразилия думата загуба не съществува, мотивацията е огромна

Българската волейболистка Добриана Рабаджиева и бразилския Итамбе Минас Тенис Клуб победиха преди дни с трофея в южноамериканското клубно състезание. Българката заслужи място в идеалния тим на шампионата, като получи оценката за най-хубава нападателка, Какво е да си част от най-хубавия тим от страна, дала на света първенци в не един или два форума, да играеш паралелно с най-големите звезди на Бразилия, и какви са те като персони, разберете от идващите редове. Доби Рабаджиева приказва пред BGvolleyball.com в особено изявление:

- По-малко месец, откакто дойде в Бразилия, завоюва купата на южноамериканското клубно състезание. По-ценен ли е този златен орден от останалите, с които си се окичвала?
- Всички медали и трофеи са скъпи за мен! По-скоро бих го описала като една сбъдната фантазия! От много време желаех да играя в бразилското състезание. А това, че единствено за три седмици да станах шампионка на Южна Америка, е страховит триумф!

- Заслужи и самостоятелната премия за най-хубава нападателка. Как се чувстваш, сигурно е прелестно да те оценят толкоз скоро на непознато място?
- Естествено, че е прелестно когато получиш самостоятелна премия, изключително на подобен конгрес! За мен по-радващият факт е, че напъните, които поставям през лятото, когато се сготвям физически за клубния сезон, се отплаща! Тъй като сезонът в Китай въобще не беше елементарен, в този момент и в Бразилия ме чакат още по-тежки три месеца. Затова физическата подготовка е основен фактор за представянето ми.

- Преди време сподели, че за теб ще е чест да играеш с най-хубавите. Вече в качеството си на една от тях, по какъв начин оценяваш обстановката - има ли конкуренция сред вас?
- За мен постоянно е било, и ще бъде огромна чест и късмет да играя с олимпийски шампионки. Аз непрекъснато им задавам въпроси, виждам по какъв начин упражняват. Искам да взема оптималното от всяка една! Това най-вече ми харесва тук, че макар всички триумфи имат непрестанна мотивация и предпочитание за победа! За тях не съществува думата загуба! Всеки ден на тренировката е битка за всяка точка. Доста постоянно стигаме до кавги... кавги - и то единствено за една точка!

- Как гледат на теб като чужденка?
- Всички ме одобриха доста бързо, като че ли съм през цялото време с тях. Помагат ми да науча по-бързо португалски и е много занимателно!

- Имахте ли опция за толкоз малко време да се опознаете със съотборничките ти? По-различни ли са да вземем за пример Шейла и Таиса, поради звездния им статут?
- Волейболният език е един за всички! Опознаваме се всеки ден. Имаме много мачове и сме непрекъснато дружно. Тайса и Шейла са доста земни и положителни! Нямат по-различно отношение от останалите девойки! Дават непрекъснато препоръки и споделят от опита си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР