Българската тенисистка Мелади Тодорова стана вицешампионка на двойки на международния

...
Българската тенисистка Мелади Тодорова стана вицешампионка на двойки на международния
Коментари Харесай

Мелади Тодорова е вицешампионка на двойки на международния турнир до 18 г. Санта Марина Джуниър Къп

Българската тенисистка Мелади Тодорова стана вицешампионка на двойки на интернационалния шампионат за юноши и девойки до 18 години „ Санта Марина Джуниър Къп “ от календара на Международната федерация по тенис (ITF). Тодорова и английската й партньорка Елинор Баглоу доближиха до финала, в който обаче изгубиха от рускините Дария Краснова и Мария Орешкина с 1:6, 4:6.

Финалът на двойки при девойките, както и на сингъл при юношите се играха в залата на тенис център „ Авеню “ в Бургас заради неприятното време и дъжда във ваканционно населено място „ Санта Марина “ в Созопол. Шампион при юношите стана първият подложен Цезар Крету (Румъния), който победи Феликс Гил (Великобритания) с 6:3 7:6(4).

Мачът за купата при девойките, противопоставящ една против друга турските тенисистки Башак Акбаш и Илай Йорюк, е плануван за на следващия ден в „ Санта Марина “.

Утре ще стартират и срещите от квалификациите на интернационалния шампионат за дами „ Созопол Санта Марина Къп “ с награден фонд 15 000 $, годен за международната женска класация на WTA. Това е следващото съревнование от богатия календар на тенис център „ Санта Марина “, който се осъществя в партньорство с Visa, Българската федерация по тенис, Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate, Isostar.

През тази година в комплекса се организираха също интернационален шампионат за мъже с награден фонд 15 000 $, шампионат от международното отборно състезание Купа „ Дейвис “, Европейско състезание по плажен тенис, надпревари от държавния календар на БФТ, любителски, детски и голям брой други съревнования.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно населено място “Санта Марина” в Созопол разполага с 8 “Грийн Сет” корта (ITF сертифицирана акрилна настилка) с фантастична панорама към морето. В последните три години в тенис курорта са извършени над 30 влиятелни национални и интернационалните надпревари, над 500 състезатели от повече от 50 страни са взели присъединяване в шампионатите в Созопол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР