Българската телеграфна агенция отбелязва своята 120-та годишнина с поредица от

...
Българската телеграфна агенция отбелязва своята 120-та годишнина с поредица от
Коментари Харесай

Със засаждане на борове БТА отбеляза своята 120-годишнина

Българската телеграфна организация отбелязва своята 120-та годишнина с поредност от събития и прояви в цялата страна. По този мотив управлението на най-старата медия у нас предложения свои сътрудници, сътрудници и другари във Велико Търново, с цел да засадят дружно 250 дръвчета черен бор. Зелената самодейност се организира в землището на живописното населено място Арбанаси и ще продължи до края на година и в други градове на страната.

Арбанаси, Велико Търново

В годината, когато Българската телеграфна организация навършва 120 години, управлението на медията и нейните сътрудници ще залесят едни от най-емблематичните места в България като Рилският манастир и местността Узана. Първите 300 черни борчета към този момент са засадени в покрайнините на Арбанаси.
Максим Минчев, общоприет шеф на Българска телеграфна агенция: Винаги е хубаво нещо да се ражда, нещо да се основава, а какъв брой е хубаво това да е дърво, да е нещо, което ще остане за идните генерации. С този акт за засаждане на толкоз доста дървета ще създадем по този начин щото един сколон към Арбанаси и Велико Търново да бъде засаден с хубави български борове.
В дългата си история Българската телеграфна организация постоянно е оставяла ярки следи, а в нея са работили едни от най-емблематичните имена на българската публицистика. Засаждайки стотици дръвчета в България, Българска телеграфна агенция ще остави и една зелена еко самодейност.
Ирена Данаилова, сътрудник Българска телеграфна агенция град Пловдив: Искренно се веселя, че самодейността е толкоз благородна и която ще ни надживее може би. И след 50, 100 или 120 години, гората, която през днешния ден ще постами табели, че е гора на Българска телеграфна агенция нашите наследници и потомци да я видят пораснала.Дима Шопова, сътрудник Българска телеграфна агенция град Пловдив: Най-малкото всеки един от нас след това ще се опита отново да посъди нещо, тъй като най-малкото то е забавно, като наслаждение е да направиш дупка, да го посъдиш и след това да го гледаш по какъв начин пораства.
Партньор на самодейността е Северното- централното горско дружество, които приканиха и други организации да се включат в зелената самодейност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР