Българската търговско-промишлена палата (БТПП) очаква подобряване на икономическия и бизнес

...
Българската търговско-промишлена палата (БТПП) очаква подобряване на икономическия и бизнес
Коментари Харесай

Бизнесът съзря полза в липсата на редовен кабинет - няма кой да задушава компаниите

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) чака възстановяване на икономическия и бизнес климат за България през 2023 година макар компликациите и провокациите в народен и интернационален проект през 2022 година

Оочакванията са базирни на резултатите от Европейското икономическо изследване за 2023 година - Eurochambres Economic Survey (EES2023), оповестяват от БТПП. Данните сочат, че българските бизнесмени са с по-позитивна настройка, по отношение на европейските. Очакванията за България през 2023 година по съвсем всички индикатори в изследването са повече положителни , в сравнение с отрицателни. Бизнесът чака да има повече продажби в страната и в чужбина, да наема повече чиновници, в сравнение с освобождава и да увеличи вложенията си.

От Българската търговско-промишлена палата показват, че макар идните следващи парламентарни избори и неналичието на постоянно, стабилно ръководство страната, нарушените вериги на доставки от Азия са основали благоприятни условия за " разпространение " на български предприятия в реализацията на продукцията на компании измежду главните сътрудници на българския бизнес.

От БТПП декларират, че неналичието на постоянен кабинет в дадени случаи носи благоприятни условия за обикновено действие на бизнеса, тъй като държавният уред не задушава фирмите , а от време на време подхваща и решителни дейности, непостижими за държавно управление, което желае непременно да се хареса на гласоподавателите.
 Ситуацията в индустрията и търговията на дребно се усъвършенства, само че прогнозите не са положителни
Ситуацията в индустрията и търговията на дребно се усъвършенства, само че прогнозите не са положителни

Бизнес климатът в строителството и услугите през януари се утежнява, от двата сектора чакат усъвършенстване

Търговско-промишлената палата регистрира засилена интензивност измежду компаниите още при започване на 2023 година, наблюдавайки броя на заверени външнотърговски документи (за износ), издадените документи за АТА карнети, служещи за експорт на артикули по време на панаири, изложения и представяния на артикули, както и голям брой промени в регистрацията на компаниите в Търговския указател, което БТПП приема за явен знак за позитивната наклонност в активността на фирмите .

От Българската търговско-промишлена палата смятат, че също така обезщетителният механизъм за подкрепяне на бизнеса поради високите цени на тока с вероятност за деяние до края на годината ще сътвори сигурност и предвидимост за производителите, като се надяват това пък да " охлади " инфлацията. Според бизнеса е належащо подобен механизъм да работи у нас до момента в който сходни ограничения са в действие в Европейски Съюз, а в същото време България да овладее инфлацията и да резервира положителните си макроиндикатори, с цел да подхождат те на Маастрихтските критерии и да върви по пътя на присъединение към Еврозоната.

БТПП упорства за въвеждането на сходен обезщетителен механизъм и за потребителите на природен газ , с цел да се премине по-леко през зимата и да се балансира неравнопоставеността по отношение на производители от един и същи бранш, избрали друг метод на произвеждане (използвайки елелтроенергия или естествен газ).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР