„Българската страна ще работи активно за ефективното функциониране на Енергийния

...
„Българската страна ще работи активно за ефективното функциониране на Енергийния
Коментари Харесай

Министър Петкова запозна работодателските организации и енергийни компании с приоритетите по време на председателството

„ Българската страна ще работи интензивно за ефикасното действие на Енергийния съюз, при отстояване на националните ползи. Ще насочим напъните си за довеждане докрай на междусистемната съгласуваност на Западните Балкани, с цел да подсигуряваме сигурността на енергийните доставки в района “.

Това сподели министър Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила на среща с работодателските организации и енергийни компании, на която бяха показани целите на България в бранш енергетика по време на председателството на Съвета на Европейския съюз, оповестиха от пресцентъра на енергийното министерство. В настоящите предпочитани тематики от дневния ред на Съвета на Европейски Съюз, в региона на енергийния бранш, са включени тематики, свързани с действието на Енергийния съюз, довеждане докрай на енергийния пакет със законодателни и незаконодателни оферти „ Чиста сила за всички европейци “. Страната ни ангажирано ще взе участие за постигането на прогрес в полемиките на равнище Европейски Съюз, посредством търсенето на баланс в ползите на страните членки и намирането на компромисни решения.

Диверсификация на източниците и маршрутите, и построяването на европейски газов хъб на територията на България са измежду значимите цели, по които българското държавно управление ще работи в границите на председателството. Акцент в работата ще бъде подложен и върху построяването на изчезналата инфраструктура със прилежащи страни, както и създаването на модела за районния електроенергиен пазар. България е една от последните страни в Европейски Съюз, която не е либерализирала изцяло своя пазар – завършването на процеса ще е измежду акцентите по време на председателството.

По време на председателството ще се сложи и на тематиката за реализирането на поетапен и стопански аргументиран преход към ниско-въглеродна енергетика и повишение на енергийната успеваемост. Националната енергийна камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българската минно-геоложка камара изрази поддръжка по изложените цели и обявиха подготвеност за взаимна работа с Министерството на енергетиката по организацията на взаимни събития в границите на председателството.

До края на седмицата предстоят срещи с представители на браншови организации, синдикати, академична общественост и неправителствени организации, на които ще бъдат показани целите в енергийния бранш по време на българското председателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР