Българската специализирана прокуратура е била избрана за ръководител на Секретариата

...
Българската специализирана прокуратура е била избрана за ръководител на Секретариата
Коментари Харесай

Българската спецпрокуратура оглави международно звено срещу организираната престъпност

Българската профилирана прокуратура е била определена за началник на Секретариата на Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност, с мандат от 4 години. Решението е било взето с очевидно гласоподаване на онлайн заседание представителите на държавите-участнички в интернационалната организация, оповестиха от държавното обвиняване.

Постоянната конференция е основана на 27 май 2016 година в Белград. Целите на организацията са усилване на интернационалното съдействие в противодействието на проведената престъпност, своевременна връзка сред страните-участнички в сходство с техните правни системи, подкрепяне на съдействието по молби за правна помощ и определяне на директна връзка сред прокурорските институции.

Учредители на организацията са Националната дирекция " Антимафия и битка с тероризма " на Република Италия, профилираните прокуратури у нас, в Сърбия, Словения, Р Северна Македония и в Черна гора. Сред учредителите още са службата за битка с корупцията и проведената престъпност на Хърватия, прокуратурите на Босна и Херцеговина, Албания и Унгария, както и Националното бюро " Антикорупция " на Румъния. Гърция бе призната като 12-и член на организацията, предпочитание за присъединяване е декларирала прокуратурата на Австрия.

Дейността на Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност, се реализира с поддръжката на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Българската спецпрокуратура е втората след прокуратурата на Сърбия, която оглавява Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР