Българската социалистическа партия призовава да няма разцепление в коалицията относно

...
Българската социалистическа партия призовава да няма разцепление в коалицията относно
Коментари Харесай

И БСП искат единна кандидатура за шеф на БНБ

Българската социалистическа партия приканва да няма разединение в обединението по отношение на това, коя да бъде кандидатурата на ръководещите за гуверньор на Българска народна банка. Позицията на ПГ на Българска социалистическа партия изрече в коридорите на Народното събрание Румен Гечев.

В момента спряганите претенденти за началник на Българска народна банка са двама - финансистът Любомир Каримански, за който от Има Такъв Народ са безапелационни, че ще упорстват до дъно, и ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров, който удостовери, че името му е обсъждано.

Остро се изрече пък по тематиката съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, съгласно който неналичието на единна кандидатура ще докара до земетресения и рецесия в обединението.
 Без единна кандидатура за Българска народна банка - Христо Иванов чака рецесия в обединението
Без единна кандидатура за Българска народна банка - Христо Иванов чака рецесия в обединението

По думите на съпредседателя на Демократична България самата коалиция се крепи " на напрежение "

" Да бъдат по този начин положителни сътрудниците да решат коя да е единната кандидатура. Но в случай че се окажат две или повече кандидатури, има два разновидността - пленарна зала да гласоподава и някой от тях да събере 50% плюс 1, или никой да не събере и да стартира нова процедура. Това няма да бъде добър знак, тъй като Българска народна банка е доста значима институция и тук главният аршин би трябвало да бъде професионализмът на сътрудника, който ще бъде шеф ", разяснява Гечев.

" България е пред договаряния за еврозоната. Освен това виждате, че светът е разтревожен, не се знае по кое време ще приключи дали интервенция, дали боен спор, дали война, в Украйна. А от това, по кое време ще приключи, зависи какво ще бъде положението на $, на еврото, на другите валути. Повече от всеки път е належащо шефът на Българска народна банка да бъде постоянен и квалифициран ", добави финансовото острие на левицата.
 Има Такъв Народ бранят до дъно Каримански за началник на Българска народна банка, Политическа партия спрягат Гюров
Има Такъв Народ бранят до дъно Каримански за началник на Българска народна банка, Политическа партия спрягат Гюров

Все още не е ясно дали ръководещата коалиция ще издигне обща кандидатура

Гечев отхвърли да каже коя от двете кандидатури - на Гюров или Каримански, би подкрепила Българска социалистическа партия. " Няма по какъв начин да ви кажа, макар че имам мнение. Но в случай че се стигне до гласоподаване на две или повече кандидатури, най-добре ще е да се гласоподава по съвест и всеки да реши кой от претендентите разполага с по-добри качества. "

Депутатът от Българска социалистическа партия не е склонен с мнението на Христо Иванов, че при съществуване на две кандидатури ще се стигне до рецесия в ръководството. " Криза не, само че предизвикателство да. Защото не може избор на подобен основен пост да бъде орис. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР