Българската прокуратурата вече не разследва схемата за пране на пари

...
Българската прокуратурата вече не разследва схемата за пране на пари
Коментари Харесай

Показанията им имат характер на предположение. Прокуратурата прекрати делото Барселонагейт

Българската прокуратурата към този момент не проверява схемата за пране на пари с хипотетично присъединяване на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, известна като „ Барселонагейт “. Това излиза наяве от на държавното обвиняване, публикувано във вторник.

Софийската градска прокуратура (СГП) е прекратила въпросното следствие, защото е стигнала до „ извод, че не са налице доказателства, които да сочат по безспорен и безапелационен метод да е осъществено закононарушението “.

Досъдебното произвеждане беше формирано преди три години, откакто каталунското издание, че испанските управляващи проверяват Борисов за пране на пари.

Повод за тези съмнения беше станала къща в Барселона, употребена от фамилията на манекенката Борислава Йовчева. То беше обвинено, че се е възползвало от интернационална незаконна скица посредством компаниите Numin Invest SL и Emma BGS SL, получили милиони евро от “физически лица, които не обитават в Испания ”.

Хипотезата за връзката на някогашния министър председател с така наречен “къща в Барселона ” излезе за пръв път нескрито през 2016 година в сред двете някогашни съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова със столичния юрист Момчил Мондешки. В тях се чуваше някогашната председателка на Софийския
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР