Българската прокуратура не се занимава с разследване на финансиране на

...
Българската прокуратура не се занимава с разследване на финансиране на
Коментари Харесай

Главният прокурор: Nexo се е използвал от Хамас, 23 транзакции са от руската борса

" Българската прокуратура не се занимава с следствие на финансиране на партии и политици. За страдание, за разлика от Съединени американски щати, в България не се приема закон за лобизма ".  Това съобщи основният прокурор Иван Гешев по време на чуването си в правна комисия по отношение на

Той изясни, че това е едно огромно следствие, почнало през септември след информация, постъпила в ДАНС. Не може да отговори дали има постъпило искане от страна на Съединени американски щати.

Гешев уточни, че се работи с интернационалните сътрудници и " всичко това е почнало в Съединени американски щати ".

" Това, което не знаете, е, че в идващите дни ще се свържа с основния прокурор на Ню Йорк. Разчитаме на помощ от нашите сътрудници и да получим информация за потърпевши лица, в случай че има такива ", сподели още той.
 Иван Гешев чака положително взаимоотношение със Съединени американски щати по случая Nexo
Иван Гешев чака положително взаимоотношение със Съединени американски щати по случая Nexo

Увери медиите, че няма имение, което да има потребност от градинар

" Водим договаряния с едни от водещите одиторски компании в света , ще се обърнем за целево финансиране от държавното управление за експертизи. Ще желаяме финансиране посредством Висш съдебен съвет, тъй като това са скъпи експертизи. Сигурен съм, че държавното управление, което и да е то, ще има интерес да се стигне до истината. и подготвеност, каквато няма в България ", акцентира основният прокурор.

Гешев осведоми и че " изрично " са открити транзакции от съветска борса за търговия с крипровалути и има 23 директни транзакции, което е заобикаляне на глобите против Русия. Има две директни транзакции към акаунт, употребен от обвързван с " Хамас " , Махмуд Мохамед ", цитира името Гешев.
 Евродепутатите от Движение за права и свободи зоват за ограничения в Европейски Съюз против финансиране на партии от криптофирми
Евродепутатите от Движение за права и свободи зоват за ограничения в Европейски Съюз против финансиране на партии от криптофирми

Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Вели сезираха Европейска комисия за абсурда с NEXO

Според Гешев има данни за прехвърляния на средства към персонални сметки на част от обвинените лица.

" Надявам се този случай да не се употребява политически от който и да е " , надява се Гешев.

Гешев означи, че се вършат клевети, че  е определен поради третия мандат. Той добави, че през последните години България непрестанно е или преди избори, или след избори, или в предизборна акция, а прокуратурата не можело да се преценява с това. Той сподели, че депутатите могат да одобряват промени в законодателството, с които да вкарат " новаторски метод " - депутатите да дават позволение за начало на следствието по отношение на подобаващия политически миг.
 Споровете за Nexo: От финансирането на партиите до Пеевски и кръга
Споровете за Nexo: От финансирането на партиите до Пеевски и кръга " Капитал "

Депутатите започнаха диспути по основаване на Временна парламентарна комисия, която да проверява абсурда с Nexo
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР