Българската православна църква почита утре паметта на св. пророк Илия

...
Българската православна църква почита утре паметта на св. пророк Илия
Коментари Харесай

Утре е Илинден! Ето какви са страшните поверия и какво НЕ се прави

Българската православна черква уважава на следващия ден паметта на св. оракул Илия - един от най-великите всред старозаветните праведници, всесилен разобличител на езичеството и предвестител на истинната религия в Единия Бог.

Християнската черква го назовава още от древността " оракул и предсказател на великите Божи каузи ", " ангел в плът " и " предтеча на второто Христово пришествие ".

Според националното вярване на Илинден не би трябвало да се работи, тъй като гръм може да удари индивида. Не се върви на плаж, тъй като морето взима жертва на този ден.

От този ден времето се обръща, почват да духат есенните ветрове, излизат безредици и мъртво течение. Илинден идва с мъртва хватка на морето, споделят старите риболовци. Затова морските предизвестяват летовниците да са изключително деликатни при къпане в морето. Както е известно, националното вярване гласи, че на този ден морето взема жертви.

Вярва се още, че какъвто човек влезе първи в дома ви, такава ще е и цялата идна година.

В българския национален календар Илинден е най-големият летен празник по време на беритба и вършитба. На този ден възрастните описват приказки и пеят песни за свети оракул Илия, който кара огнена каляска с шест коня по небето и измолва от Бога за тях здраве и благоденствие, хубаво време и изобилие.

На този ден честват още и занаятчиите кожухари, самарджии и фурнаджии, тъй като пророкът е техен настойник.

Имен ден честват - Илия, Илиана Илико, Илика, Илин, Илина, Илинко, Илинка, Божко, Божана, Божинко, Божинка и други

10 поверия, които ни пазят от неприятен шанс

Не сядай на ъгъл.
Баба споделяше: “Седем години няма да се омъжиш ”. Но не е единствено това. Според фън шуй острият ъгъл, било то на масата, или на дрешника, и въобще всеки различен стърчащ борд, ориентиран към индивида, изпраща в бедния човек “отровни стрели ”, които го оставят освен без реципрочност, само че и без пари, здраве и шанс.

Не се връщай от пътя — няма да ти върви.
Както и в тази ситуация с прага, всички прескачания от един свят в различен, са задоволително енергоемки – това сигурно е известно на ревностните пътешественици, постоянно пресичащи държавни граници. Ако пък към този момент се е наложило човек да се върне, възстановете силите си, седнете (вземете сили от вкъщи си), погледнете в огледало отразявайки се, силата се удвоява).

Не се сбогувай през прага — ще се скарате.
Всичко е тъкмо по този начин. Прагът е енергийна бариера, разделяща двата свята. От едната страна е собствен, а от другата – непознат. Невидима граница пречи да се откри контакт и силата, предадена от един свят в различен, е изгубена за двамата участинка, контактът се оказва опустошен.

Не готви, когато си в неприятно въодушевление.
Така майките и бабите учат начинаещите домакини. Старото потомство е както постоянно безусловно право: храната попива околната сила, а ние поглъщайки обеда, дружно с калориите и витамините получаваме съответния енергиен заряд. Супи и кюфтета, инфектирани с свада или страсти, подбудени от следващия ефирен екшън, е в положение да токсини цялото семейство.

Не показвай върху себе си.
Това предизвестяваме индивида, който ни споделя за нечии болежки и недъзи. Според фън шуй, тук работи следният механизъм: акцентирайки с пръст, ние изпращаме енергиен заряд. Едновременно с това, назовавайки заболяването, даваме на този заряд съответстваща багра — запълваме го с точна информация за диагнозата.

Огледалце в джоба от врага ни пази.
Смята се, че при среща с неприятел, огледалце, сложено в джоба ни, несъмнено с огледалната страна на открито, ни оказва помощ. То ще отрази всички негови неприятни намерения и планове. А по този начин също цялата отрицателна сила, ориентирана срещу вас – разяснява фън шуй. И поучава още да закачим огледало над вратата или прозореца. Отвън, несъмнено.

Не се оглеждай в счупено огледало.
Според фън шуй нездравословни са и огледалата с рисунка, огледалните плочки и всички повърхности, които раздробяват отражението на части. Всичко това унищожава енергетиката, което на първо време ще повлияе на здравето.

Не се забивай в ъгъла.
Това е още една извънредно неподходяща съгласно фън шуй позиция. Ъгълът се счита за място, способно да изтегли от индивида силата му. Не на вятъра разлудувалото се дете санкционират в ъгъла, та да се освободи от непотребната хулиганска пристрастеност (най-важното е детето да не стои там повече, в сравнение с би трябвало.

Не ми спри зад тила.
Това споделяме нервно, и несъзнателно се свиваме, даже в случай че зад тила ни се оказва някой от околните ни. И работата не е в античния инстинкт за самозапазване, който ни принуждава да предвидим промъкващия се зложелател, а в това, че незащитеният гръб крие в себе си заплаха. Отсъствието на опора и поддръжка откъм гърба фън шуй счита за най-слабата енергийна позиция. При това то важи с идентична мощ и за индивида, и за дома му. Зад гърба ни постоянно би трябвало да има стена или най-малко бариера, а домът от задната си страна е предпазен, в случай че там има висок рид, или най-малко съседски дом.

Ако минеш под дъгата, ще бъдеш благополучен.
Разбира се, който помни физиката, схваща, че това по принцип е невероятно, само че даже единствено да видиш дъгата — знак на Небесните порти, всички нации считат за добър знак. А фън шуй предлага “да се опитоми ” дъгата и да я заселим в дома ни. Ето за какво са толкоз удобни в домовете ни арки и преминавайки под тях от едно пространство в друго, ние всякога “минаваме под дъгата ” и получаваме небесната протекция, написа " Флагман ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР