Българската позиция е напълно ирационална и обидна за македонския народ,

...
Българската позиция е напълно ирационална и обидна за македонския народ,
Коментари Харесай

Заев: Българската позиция е напълно ирационална и обидна за македонския народ

Българската позиция е изцяло ирационална и обидна за македонския народ, съобщи през днешния ден министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев, представен от локалните медии. България направи безотговорна неточност, с която наруши Договора за добросъседство и остави възприятие на мъка у македонския народ, съобщи Заев във видеообръщение.

Затова държавното управление застана твърдо в отбрана на македонските национални ползи, продължи Заев и съобщи, че " Македония не е подготвена за договаряния с Европейски Съюз при изискванията, сложени от България ".

" Не позволихме да се рови в достолепието на македонската еднаквост и стълбовете на идентичността, а това са македонският народ и македонският език. Няма да позволим и антифашистката еднаквост на нашата страна да бъде застрашена и сложена под въпрос! Основите на нашата държавност са в антифашизма на АСНОМ, както и основите на македонския народ и македонския език. Това са нашите стълбове от предишното. Това са нашите стълбове за бъдещето ", съобщи Заев.



" Оставаме отдадени на търсенето на решение със прилежаща България. Това ще бъде решение, което подсигурява начало на договаряния с Европейски Съюз и никога не визира македонската еднаквост ", сподели Заев.

По-рано през днешния ден вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна със специфичния представител на Република Северна Македония за България Владимир Бучковски в Министерство на външните работи. Тя съобщи, че удостоверява готовността на българската страна за продължение на диалозите за намиране на стабилно и трайно решение на оставащите отворени въпроси в двустранните връзки, както и за намиране на излаз, който да отвори пътя на Република Северна Македония за утвърждение на преговорната рамка и за пускане на действителни договаряния за участие в Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР