Българската петролна и газова асоциация изразява (БПГА) острото си възмущение

...
Българската петролна и газова асоциация изразява (БПГА) острото си възмущение
Коментари Харесай

Петролната асоциация: Симеонов се проявява като лобист на сивия сектор

Българската петролна и газова асоциация показва (БПГА) острото си отвращение от манипулативните изказвания и откровените неистини, изказани на днешната конференция на вицепремиера Валери Симеонов и представители на няколко неназовани компании за търговия с горива по адрес на всички огромни вериги в България. Това се споделя в позиция на браншовата организация до медиите.
В нея се упорства вицепремиерът незабавно да сезира способените органи и да им даде съответни данни и обстоятелства за непозволени дейности на който и да било от членовете на БПГА, вместо да употребява властовата си позиция за обществено оклеветяване на огромни интернационалните компании.
" Недоумяваме по какъв начин стопански вицепремиер, а в персонално качество и предприемач, не е наясно с наредбите на Наредба Н-18 от 13.12.2006 година за отчитане на продажби в комерсиалните обекти с фискални устройства. Тази наредба е в действие от години и се съблюдава от безусловно всеки обект с фискално устройство в България, без значение от неговия оборот и без значение дали е бензиностанция, хотел, заведение или пункт на кабелна телевизия. В този смисъл, в случай че на обект с 24-часов режим на работа касата не се завършва в среднощ, точно това би трябвало да буди съмнения за данъчни операции, а не противоположното ", се споделя в позицията.
Според БПГА буди удивление и фактът, че държавен началник, виновен за икономическата политика, " демонстрира непознаване както на данъчната нормативна уредба , по този начин и на правилото на деяние на онлайн-връзката на комерсиалните обекти с Национална агенция за приходите, до чието ръководство и данни има достъп само приходната организация ".
" Тя работи по един и същи метод на всеки обект, екипиран с данъчен терминал, още веднъж без значение от неговата величина и обороти ", пишат от асоциацията.
" Апелираме към господин вицепремиера да прояви повече интерес към това, какъв риск съставляват за хазната стотиците незнайни компании без капитал и активи, само че с огромни данъчни отговорности, и към същинските цели на гневната опозиция против законопроекта за горивата, в която се включва като лобист на ползите на сивия бранш ", приключват известието си от БПГА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР