Българската общност в Испания се обяви за откриването на директни

...
Българската общност в Испания се обяви за откриването на директни
Коментари Харесай

Българи в Испания се включиха в петиция за откриването на нови полети до Пловдив

Българската общественост в Испания се разгласи за откриването на директни полети до Пловдив. Това стана ясно по време на срещите с наши сънародници, извършени в Малага. На тях участва изпълнителният шеф на Летище Пловдив Дойчин Ангелов, който показа в резюме концепцията и отговори на въпросите на присъстващите. Те се сплотиха към концепцията за петиция и показаха подготвеност за финансова поддръжка, с цел да стане допустимо разкриването на първата авиолиния от летище Малага до летище Пловдив.
Прочетете още
Петицията, която е от името на Фонда за развиване на летище Пловдив - Южната врата на България, цели поддръжка за откриването на директни полети от испанските градове Малага, Валенсия, Барселона, Мадрид и други до Пловдив.

“Смятаме, че това ще бъде значима стъпка към възстановяване на въздушния превоз в района и ще способства за по-лесния достъп на българите до родните им места, свързаността с техните близки и развиването на туризма. “, изясни изпълнителният шеф на Летище Пловдив и представител на Фонда Дойчин Ангелов.

Той съобщи, че за разкриването на нови авиолинии са нужни финансови тласъци за самолетните компании.

„ Летището е държавно и може да влага в инфраструктура, само че не може да отдели средства за тласъци на самолетните компании. Фондът е този, който може да го направи. “, добави Ангелов.

Той описа по какъв начин го е основал преди 13 години, когато още веднъж е бил шеф на летището. След като е напуснал поста през 2013 година, работата във Фонда е спряла и в този момент се пробва да възвърне работата му.

От името на Фонда се обърна към всички, които споделят визията и желаят да поддържат самодейността.

“Всяка една поддръжка, даже и алегорична, ще бъде от голяма важност и ще помогне за реализацията на този план “, сподели още той.

„ Можете да се включите в поддръжката, като изпратите сума по ваше предпочитание посредством набирателната сметка на Фонда за развиване на летище Пловдив. Дори 1 евро може да направи разлика и да помогне за привличането на нови авиолинии. Нека всеки от нас способства съгласно опциите си и работи за по-добро бъдеще на въздушната съгласуваност на района. Благодатна опция да се обединим за общополезна идея. Благодарим ви за вашата поддръжка и присъединяване! “, споделят от Фонд за развиване на летище Пловдив - Южната врата на България.

Откритата набирателна сметка на Фонда е: BG86SOMB91301049280401

Първите две срещи с българската общественост в Испания се организираха в Първо българско неделно учебно заведение „ Родина “ и Асоциация “Малага-България 2010 ”, а втората с представители на Асоциация „ Българска роза “ в Малага.

На 11 март, понеделник, от 19 часа ще се организира среща с българската общественост в Марбея, проведена от „ Асоциация Марбея България 2013 “.

През идната седмица следва среща и с представители на разнообразни самолетни компании, Фонд за развиване на летищата в Андалусия и туристическия отрасъл от региона.

„ Потенциалът за развиване на нови авиолинии от Испания до летище Пловдив е огромен. Има забележителен интерес от българската общественост в страната. Първи ни потърсиха от Южна Испания и по тази причина започнахме диалозите там. “, разяснява още изпълнителният шеф на аеропорта Дойчин Ангелов.

Той акцентира, че с изключение на интерес от българи, има сериозен капацитет за привличането на туристи в Пловдив и района с откриването на линиите от Испания.

Данните сочат, че растежът на испански туристи у нас за последните две години е с над 10%.

“Испанските туристи търсят нови места за прекарване и за тях Балканите са екзотика, както за нас палмите “, изясняват от туристическия отрасъл.

Според тях значим фактор за избора на Пловдив и района от страна на испанските туристи, ще са съществуването директни полети. 
Статистиката демонстрира, че испанските туристи у нас са на възраст сред 45 и 75 години. Пенсионерите пътуват доста и са насочени към културен туризъм. Записват се по тематични турове, обичат занаяти, музикални формати, археологически обекти и спа курорти. По-младите съчетават културата и зимните спортове.

„ Желанието ни е да откриваме от ден на ден авиолинии, за тях обаче е нужна поддръжка “, изясни още Дойчин Ангелов.
Подобни благоприятни условия за поддръжка към този момент изследват и от българските общности във Франция, Италия, Германия, Австрия и Кипър. Петицията за поддръжка на откриването на директни полети от Испания до Пловдив може да подкрепите тук:  
 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР