Българската общност в Бейрут иска облекчена визова процедура и възстановяване

...
Българската общност в Бейрут иска облекчена визова процедура и възстановяване
Коментари Харесай

Българската общност в Бейрут иска облекчаване на процедурата за виза

Българската общественост в Бейрут желае облекчена визова процедура и възобновяване на полетите Бейрут - София. Това стана ясно при среща на президента с българите в Ливан и ливанците, получили обучение у нас.

Президентът Радев и съмругата му бяха посрещнати с обичайни танци от огромната общественост на приключилите в България ливанци.

Снимка: btvnovinite.bg

И сега доста студенти се образоват у нас и търсят облекчена визова процедура.
Румен Радев: Ливан е врата за България към Близкия Изток Ливан е страната с най-вече бежанци на глава от популацията в света
Само лекарите приключили в България по публични данни са 450.

" За нас е голямо наслаждение че гн президента ни посети на този стадий сматам да продължа в България само че за нас това посещаване е извънредно събитие и като ливанци и като българи " я уточни доктор Самир Канаан – ортодонт.
Президентът Румен Радев е на посещаване в Ливан Държавният глава и брачната половинка му ще бъдат посрещнати с публична гала в президентския замък в Бейрут
Д-р Амро ида в България на 17 години, приключва обща медицина и компетентност и работи в болница „ Света Ана” в София.

Пред президента доктор Амро изиска за българите в Ливан да има правна косуртация, тъй като законите са изменени и са се откъснали от актуалната нормативна уредба.

„ Да ви успокоя - ние, които живеем в България, също не знаем какви са, те се менят доста бързо. В България сме първенци по промяна на закони, добре е да има и правна консултация ", уточни в отговор президента.

Държавният глава Румен Радев се ангажира да сложи пред външно министерство въпроса за културен център в Ливан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР