Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на

...
Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на
Коментари Харесай

БНБ пусна монета в памет на Стоянка Мутафова

Българската национална банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тематика " 100 години от рождението на Стоянка Мутафова " от серията " Български създатели ". Цената на монетата е 30 (тридесет) лв..

От през днешния ден, 24 януари, монетата се продава в Българската национална банка – на две каси на пл. " Княз Александър I " № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка на ул. " Михаил Тенев " № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа капиталова банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В интервала от 24 до 26 януари 2022 година, в това число, всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската национална банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета " 100 години от рождението на Стоянка Мутафова " ще се продава без ограничавания.




след дълго и дълготрайно боле-дуване. На 97-годишна възраст тя бе най-възрастната интензивно играеща на сцената актриса.

С изключителна сила, постоянно с усмивка на разположение и ужасно възприятие за комизъм, Стоянка Мутафова бе на сцената повече от 70 години. Първата ѝ роля е още от 1945 година, когато играе прислужница в пиеса на Молиер.

" Царицата на българската комедия ", " Фурия ", " Тайфун “ и " госпожа Стихийно злополучие " са единствено няколко от множеството имена, които ѝ е дала публиката през продължителната ѝ кариера.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР